Μαλλιά
H Kim Kardashian ξαναχτυπά με ένα hair look τόσο 90’s που θα σας ξετρελάνει!
Tips & Trends
Βήμα-βήμα πώς θα χτίσεις ένα αψεγάδιαστο καλοκαιρινό look! (VIDEO)
Ζώδια
ΑΥΤΑ τα δύο ζώδια ταιριάζουν απίστευτα πολύ αλλά θα απατήσουν σίγουρα το ένα το άλλο!
News & Trends
Tattoo στα αυτιά: Το trend που έχει κατακλείσει το Istagram!
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Κλαίω με το παραμικρό στην εγκυμοσύνη. Μήπως έχω πάθει κατάθλιψη;

Κλαίω με το παραμικρό στην εγκυμοσύνη. Μήπως έχω πάθει κατάθλιψη;

Η εγκυμοσύνη συχνά είναι μια περίοδος στη ζωή σας που μπορεί να συνοδεύεται από έντονο άγχος. Το άγχος αυτό μερικές φορές, και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα της κάθε μέλλουσας μητέρας, μπορεί να μετατραπεί σε καταθλιπτικό ιδεασμό (να κάνει άσχημες σκέψεις, να είναι ευσυγκίνητη και να κλαίει συνέχεια). Σ΄αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε και να διώχνετε τα αγχογόνα ερεθίσματα.
Βοηθά πολύ η ενασχόληση με διάφορες δραστηριότητες, ένας μικρός περίπατος, η συστηματική άσκηση που εκτονώνει το στρες, και η αποφυγή καταστάσεων που γνωρίζετε ότι σας επηρεάζουν αρνητικά.
Το ότι σκέφτεστε μερικές φορές έτσι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με αυτό τον τρόπο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε κατάθλιψη. Απλά βιώνετε την εγκυμοσύνη σας με περισσότερο άγχος από ότι πρέπει. Βρείτε διεξόδους για να εκτονώσετε το άγχος αυτό, οπλιστείτε με υπομονή μέχρι τον τοκετό σας και ζητείστε την συμπαράσταση του συντρόφου και των οικείων σας.
Αν παρόλα αυτά, οι αρνητικές σκέψεις επιμένουν, το άγχος αυξάνεται και ο καταθλιπτικός αυτός ιδεασμός δεν φαίνεται να υποχωρεί, μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχολόγου-ψυχαναλυτή, που θα δώσει αναμφίβολα λύση στο πρόβλημά σας.

×