Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Κυριακή 31 Μαΐου 2020!
Celebrity News
Η Φαίη μας έριξε το Instagram με τη φώτο που ανέβασε -Δείτε τα σχόλια που της άφησε όλη η showbiz!
Επιδερμίδα
Kim Kardashian, Bella Hadid, Ashley Graham: Αυτή είναι η νέα beauty εμμονή των αγαπημένων μας celebrities!
Ιδέες Διακόσμησης
Πως να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει με αυτά του Instagram!

Η προλακτίνη, η ορμόνη που παράγει ο οργανισμός σας για την γαλουχία, έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την ωοθυλακιορρηξία. Συνεπώς όσο θηλάζετε, και δεν έχετε περίοδο, δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος. Η πρώτη περίοδος μετά τον τοκετό σε μητέρες που δεν θηλάζουν έρχεται κατά μέσο όρο στις 6 με 12 εβδομάδες μετά τον τοκετό, ενώ σε μητέρες που θηλάζουν, συνήθως στους 4 με 6 μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση στα διαστήματα αυτά μεταξύ των διαφόρων γυναικών. Υπάρχει περίπτωση η πρώτη περίοδος σε γυναίκα που θηλάζει να έρθει στις 6 εβδομάδες, ή πολύ αργότερα από 18 μήνες. Ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα έρθει η πρώτη περίοδος, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πότε θα υπάρξει ωοθυλακιορρηξία. Επομένως, επαφές χωρίς προφύλαξη στα διαστήματα αυτά, έχουν τον κίνδυνο νέας εγκυμοσύνης (back-to-back), πράγμα που τις περισσότερες φορές είναι ανεπιθύμητο.
Συνεπώς, φροντίστε να έρχεστε σε επαφή με προφυλακτικό τις πρώτες εβδομάδες και μήνες μετά τον τοκετό, αν δεν επιθυμείτε νέα εγκυμοσύνη τόσο γρήγορα.

×