Μαλλιά
O hairstylist της Victoria Beckham αποκαλύπτει τα λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας!
Tips & Trends
ΑΥΤΑ τα tricks μπορούν να αναβαθμίσουν εντελώς τις εμφανίσεις σου αυτόν τον Χειμώνα (VIDEO)
Επιδερμίδα
Εφέ lifting: Θα το πετύχετε και μάλιστα άμεσα και η Θεανώ Μπέλλα σας αποκαλύπτει τον τρόπο!
Μόδα
Η πασίγνωστη influencer Rocky Barnes μας δείχνει 4 looks για όλες τις ώρες

Η προλακτίνη, η ορμόνη που παράγει ο οργανισμός σας για την γαλουχία, έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την ωοθυλακιορρηξία. Συνεπώς όσο θηλάζετε, και δεν έχετε περίοδο, δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος. Η πρώτη περίοδος μετά τον τοκετό σε μητέρες που δεν θηλάζουν έρχεται κατά μέσο όρο στις 6 με 12 εβδομάδες μετά τον τοκετό, ενώ σε μητέρες που θηλάζουν, συνήθως στους 4 με 6 μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση στα διαστήματα αυτά μεταξύ των διαφόρων γυναικών. Υπάρχει περίπτωση η πρώτη περίοδος σε γυναίκα που θηλάζει να έρθει στις 6 εβδομάδες, ή πολύ αργότερα από 18 μήνες. Ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα έρθει η πρώτη περίοδος, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πότε θα υπάρξει ωοθυλακιορρηξία. Επομένως, επαφές χωρίς προφύλαξη στα διαστήματα αυτά, έχουν τον κίνδυνο νέας εγκυμοσύνης (back-to-back), πράγμα που τις περισσότερες φορές είναι ανεπιθύμητο.
Συνεπώς, φροντίστε να έρχεστε σε επαφή με προφυλακτικό τις πρώτες εβδομάδες και μήνες μετά τον τοκετό, αν δεν επιθυμείτε νέα εγκυμοσύνη τόσο γρήγορα.

×