Επιδερμίδα
Δείτε πως θα αφαιρέσετε σωστά τα αδιάβροχα προϊόντα από τα μάτια σας!
Tips & Trends
Τζιν το καλοκαίρι; Δες πώς θα το φορέσεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις
Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020!
Editor's choice
5 τρόποι να δείχνετε ξεκούραστη και λαμπερή ακόμη και μετά από ξενύχτι!
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Έμεινα έγκυος και ξαφνικά ξεχνάω συνέχεια. Μου συμβαίνει κάτι;

Έμεινα έγκυος και ξαφνικά ξεχνάω συνέχεια. Μου συμβαίνει κάτι;

Πολλές έγκυες γυναίκες αναφέρουν ότι παρουσιάζουν απώλεια της πρόσφατης μνήμης και ότι είναι πολλές φορές αφηρημένες στη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να αισθανθείτε ότι η ανησυχία ή ο ενθουσιασμός για αυτή τη νέα περιπέτεια της ζωής σας, σας αποσπά την προσοχή. Και η κούραση που είναι τόσο συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν βοηθά καθόλου.
Παρόλα αυτά οι έρευνες που εξετάζουν την επίδραση της εγκυμοσύνης στην μνήμη και στις υπόλοιπες νοητικές ικανότητες είναι αρκετά περιορισμένες, και τα ευρήματα ποικίλα. Μερικές μελέτες έχουν βρει αποδείξεις για τα ελλείμματα στη μνήμη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Και δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το πότε αυτά τα προβλήματα τείνουν να εμφανισθούν (και με το αν είναι πιθανό να υποχωρούν μετά τη γέννηση). Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι έγκυες γυναίκες αποδίδουν το ίδιο καλά σε γνωστικά τεστ, όπως οι γυναίκες που δεν είναι έγκυες.
Τι μπορείτε να κάνετε; Ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας στη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να είστε ήρεμη. Αν σας διευκολύνει, κρατήστε ημερολόγιο της εγκυμοσύνης και με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η απογοήτευσή σας. Τοποθετήστε αντικείμενα που συνήθως ξεχνάτε (όπως τα κλειδιά ή το πορτοφόλι σας) σε σταθερά σημεία.
Είναι η απώλεια μνήμης ανησυχητικό σημάδι; Μόνη της όχι. Αν συνοδεύεται από προβλήματα σκέψης και συγκέντρωσης, καθώς και από έλλειψη ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης σε πράγματα που παλαιότερα σας ενδιέφεραν, μπορεί να υποκρύπτει κάποια μορφή κατάθλιψης. Τότε θα ήταν χρήσιμο να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

×