Επιδερμίδα
Αν το face oil δεν ενυδατώνει την επιδερμίδα σας προφανώς κάνετε ένα από τα 3 βασικά λάθη
Tips & Trends
Τα φλοράλ φορέματα που φοράει αυτή η influencer στο σπίτι της έχουν γίνει viral!
Επιδερμίδα
Beauty hero: Το προϊόν περιποίησης που αγαπά η Victoria Beckham και πρέπει να πάρει θέση στο μπάνιο σας
Διατροφή
Θες να μειώσεις την όρεξή σου τώρα που είσαι στο σπίτι και δεν μπορείς; Σου έχουμε 9 αποτελεσματικά tips!
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Θα γίνεις μανούλα; Δες γιατί το μουρουνέλαιο είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη!

Θα γίνεις μανούλα; Δες γιατί το μουρουνέλαιο είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη!

Όλες οι μανούλες μας καταλαβαίνουν απόλυτα όταν λέμε πως η εγκυμοσύνη αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές αλλά την ίδια στιγμή τόσο ονειρεμένες περιόδους στη ζωή τους. Ναι, για να συμβεί το θαύμα, να έρθει ένα παιδί στον κόσμο και να το σφίξουν στην αγκαλιά τους, έχουν προηγηθεί πολλές αλλαγές, από μικρές μέχρι μεγάλες που είναι απαραίτητο να κάνει η γυναίκα. Η πιο σημαντική όμως αφορά στη διατροφή της.

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος και Διατροφολόγος τονίζει πως: «Οι διατροφικές απαιτήσεις στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η επάρκεια των θρεπτικών συστατικών είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για την καλή υγεία της εγκύου όσο και του εμβρύου. Ένα από τα πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την έκβαση της κύησης είναι αναμφίβολα η βιταμίνη D. Αυτό έχει αποδειχθεί μετά από μελέτες σε εγκύους οι οποίες υπογραμμίζουν την ισχυρή σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας βιταμίνης D με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Ενώ τα επαρκή επίπεδα της Βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέονται θετικά με το βάρος γέννησης των νεογνών. Επίσης, συσχετίζονται αντίστροφα με τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη κύησης».

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν τα ΩΜΕΓΑ-3 λιπαρά στην περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς αποτελούν στην ουσία τα δομικά συστατικά της διαμόρφωσης του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο του εμβρύου όσο και της εγκύου. Επίσης διακρίνονται για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, προστατεύοντας έτσι από μεγάλο πλήθος ασθενειών. «Η ανάπτυξη, η λειτουργία και η δομή του εγκεφάλου του εμβρύου εξαρτώνται κατά πολύ από τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα», συμπληρώνει ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

Το μουρουνέλαιο, το οποίο λέγεται και ηπατοϊχθυέλαιο, αποτελεί ένα είδος ιχθυελαίου, το οποίο εξάγεται από το συκώτι λιπαρών ψαριών. Το διατροφικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη D (D3) και σε ΩΜΕΓΑ-3 λιπαρά (DHA και ΕΡΑ). Δηλαδή περιέχει έναν μοναδικό διατροφικό συνδυασμό τον οποίο δεν θα βρείτε κάπου αλλού, ενώ ταυτόχρονα, περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α και βιταμίνη Ε για αντιοξειδωτική προστασία των ΩΜΕΓΑ-3.

Γι’ αυτό και αν πρόκειται να γίνετε μανούλες, δεν πρέπει να έχετε καμία ανησυχία όταν σας συνιστούν να λαμβάνετε μουρουνέλαιο τους εννέα μήνες της κύησης. Η ιδανική μάλιστα επιλογή σας είναι το μουρουνέλαιο της MÖLLER’S που το συνοδεύουν αυστηροί έλεγχοι ποιότητας και πολύ αυστηρότερες προδιαγραφές από εκείνες που έχουν θεσπίσει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Νορβηγία. Με λίγα λόγια τα υψηλά διατροφικά χαρακτηριστικά και η ασφάλεια του μουρουνέλαιου απαντούν θετικά και με σαφήνεια στο παραπάνω ερώτημά σας.

Τέλος, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης εγγυάται πως το μοναδικό συνδυασμό συνύπαρξης φυσικών ωμέγα-3 λιπαρών και βιταμίνης D, δεν θα τον βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί έμμεσα ως αντιφλεγμονώδης και ανοσοπροστατευτικός παράγοντας, θωρακίζοντας τον οργανισμό έναντι απειλητικών μολυσματικών παραγόντων.

Προκειμένου μάλιστα να επωφεληθείτε μέγιστα από τα πολλαπλά οφέλη υγείας που προσφέρει το μουρουνέλαιο στο σώμα σας είναι πολύ σημαντικό να μην καταναλώνετε οποιοδήποτε μουρουνέλαιο, αλλά το μουρουνέλαιο της MÖLLER’S, που διατίθεται σε υγρό μουρουνέλαιο MÖLLER’S με φυσική γεύση, με γεύση λεμόνι και Tutti Frutti ή σε MÖLLER’S ΨΑΡΑΚΙΑ – ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ. Οι κάψουλες MÖLLER’S FORTE, τέλος, περιέχουν μείγμα μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου.

Δείτε τα όλα στη photo gallery που ακολουθεί:

Apollonian Nutrition, 16χλμ. Λεωφ. Σπάτων, Αθήνα, τηλ. 210-8100008, www.mollers.gr

image

×