Μαμά-Παιδί

Κατρίνα Τσάνταλη: “Τα παιδιά είναι πολύ απαιτητικοί αναγνώστες γιατί θέλουν αλήθειες μέσα στα παραμύθια”

Η Κατρίνα Τσάνταλη δεν είναι μόνο επιτυχημένη επιχειρηματίας, αλλά κυρίως μια γυναίκα γεμάτη πάθος για τη ζωή και έμπρακτη κοινωνική δράση.

Η ίδια μίλησε στο Greekbooker για τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα -ανάμεσά τους το αγαπημένο πολλών παιδιών, “Γράμματα στο έλατο κρυμμένα”, αλλά και για τη φιλοζωική της δράση, δίνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα για τη νέα χρονιά που φτάνει.

Ακολουθέι ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή της:

Οι γιορτές είναι η πιο παραμυθένια εποχή του χρόνου. Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση από τα Χριστούγεννα στην παιδική σας ηλικία;

Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω κάποια ιδιαίτερη ανάμνηση από τα Χριστούγεννα σαν παιδί. Ήταν πάντα χαρούμενα και όπως τα φαντάζεσαι. Μεγαλώνοντας, άλλες φορές τα αγάπησα περισσότερο, άλλες φορές με στενοχωρούσαν. Δεν είναι πάντα παραμυθένια τα Χριστούγεννα για τους «μεγάλους», αλλά η αλήθεια είναι πως για τα παιδιά οφείλουμε να κρατάμε τη μαγεία. Να είναι πάντα χαρούμενα. Με τραγούδια, παιχνίδια, τον Άγιο Βασίλη στο έλκηθρο, τον Ρούντολφ το ελαφάκι και κυρίως αγάπη. Αγάπη και αγκαλιές.

Τα παιδιά είναι πολύ απαιτητικοί αναγνώστες. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε πριν γράψετε ένα βιβλίο και πώς καταφέρνετε να διατηρήσετε ενεργή τη φαντασία σας;

Είναι πολύ απαιτητικοί αναγνώστες γιατί θέλουν αλήθειες μέσα στα παραμύθια. Δεν τα κοροϊδεύεις τα παιδιά. Και θα σου πουν με ειλικρίνεια αν αυτό που τους διάβασες τους αρέσει ή όχι. Πριν γράψω ένα βιβλίο, έχω αποφασίσει το θέμα, έχω ψάξει, έχω διαβάσει και σημειώνω πώς θα πω αυτά που θέλω όσο πιο απλά μπορώ. Και εκεί θα αφήσω το παιδί μέσα μου να μου πει την ιστορία. Το χέρι ξεκινάει να γράφει και είναι λες και υπάρχει μια απευθείας σύνδεση της καρδιάς με το τετράδιό μου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.greekbooks.gr