Μαλλιά
H Kaia Gerber έκοψε και πάλι τα μαλλιά της και είναι το πιο chic look που μπορείτε να υιοθετήσετε κι εσείς!
Tips & Trends
3 στιλάτα outfits που μπορείς να φτιάξεις με απλά κομμάτια που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου! (VIDEO)
Επιδερμίδα
Θεανώ Μπέλλα: Οι δύο θεραπείες που θα σας χαρίσουν συγκλονιστική λάμψη ενόψει των Χριστουγέννων
Tips & Trends
Τα καρό παλτό είναι μια από τις hot τάσεις της φετινής χειμερινής σεζόν!
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Ο γιος μου δαγκώνει τα παιδιά στον παιδικό σταθμό! Τι να κάνω;

Ο γιος μου δαγκώνει τα παιδιά στον παιδικό σταθμό! Τι να κάνω;

Πολλές φορές, υπάρχουν παιδιά νηπιακής ηλικίας που δαγκώνουν άλλα παιδιά. Συνήθως μάλιστα τη συγκεκριμένη ”επιθετική” συμπεριφορά την εκδηλώνει το αγγελούδι σας όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού, για παράδειγμα στον παιδικό σταθμό.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν κάτι τέτοιο πέφτει στην αντίληψή σας; Το σύνηθες είναι να το μάθετε από τη δασκάλα του παιδικού σταθμού που περνάει αρκετές ώρες με το παιδάκι σας. Σε περίπτωση μάλιστα που ρωτήσετε την μικρή/τον μικρό σας το πιο πιθανόν η απάντηση που θα πάρετε να είναι αρνητική.

Από την άλλη αν παρατηρήσετε το μικρό σας θα δείτε ότι στο σπίτι είναι πολύ ήσυχο γεγονός που σας κάνει να μην ξέρετε πως να εξηγήσετε τη συμπεριφορά του αλλά και πώς να το βοηθήσετε.

Αρχικά θα πρέπει να κληθείτε να δώσετε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα… Ίσως να σας βοηθήσουν να καταλάβετε την ”πηγή του κακού”. Συνήθως οι επιθετικές συμπεριφορές προέρχονται από το σπίτι. Μήπως εσείς ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, που φροντίζει το παιδί, το… δαγκώνει στο πλαίσιο κάποιου παιχνιδιού;

Αν όχι, μήπως το παιδί προσπαθεί να επιβληθεί και να αμυνθεί μέσω αυτής της συμπεριφοράς; Έχετε αναρωτηθεί αν κάτι στον παιδικό σταθμό το φέρνει σε δύσκολη θέση; Μήπως στην οικογένεια υπάρχουν παρεμφερείς συμπεριφορές; Πηγαίνετε συχνά βόλτες μαζί του; Συναναστρέφεται συνομήλικα παιδιά; Προσπαθήστε να απαντήσετε αντικειμενικά σε αυτά τα ερωτήματα και ίσως βρείτε τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του παιδιού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, και εφόσον το παιδί επιμένει σε αυτή τη συμπεριφορά, ίσως πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μια ματιά ακόμα: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μανούλες με τα παιδάκια τους!

×