Ζώδια
Τι μας αποκαλύπτουν τα αρχικά του ονόματός μας για τον έρωτα;
News & Trends
Δείτε την Blake Lively με κοντά, σκούρα καστανά μαλλιά. Όχι, όχι και πάλι όχι!
Άσκηση
Έτσι γυμνάζονται οι αγαπημένες μας celebrities με το τέλειο σώμα!
Μαλλιά
Η Julianne Hough σας υπενθυμίζει ένα glam hair look που θα αναβαθμίσει το bob στην επόμενη βραδινή σας έξοδο
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Το παιδί μου δε νιώθει άνετα στο σπίτι -Τι να κάνω για να το βοηθήσω;

Το παιδί μου δε νιώθει άνετα στο σπίτι -Τι να κάνω για να το βοηθήσω;

Η προσωπικότητα ενός παιδιού και το αίσθημα της αυτοεκτίμησης επηρεάζονται άμεσα από τον τρόπο που είναι οργανωμένο το περιβάλλον όπου ζει και κινείται. Σ’ένα χώρο αποκλειστικά διαμορφωμένο για μεγάλους, ένα παιδί νιώθει συχνά ένα αίσθημα αποτυχίας.

Προσπαθεί να εξερευνήσει το περιβάλλον του και συνέχεια το μαλώνουν. Αγγίζει τα διάφορα αντικείμενα και του φωνάζουν να πάρει το χέρι του από εκεί. Παίζει σε λάθος μέρος με αποτέλεσμα να το επιπλήττουν και να το στέλνουν στο δωμάτιό του. Το παιδί αυτό βιώνει καθημερινά δύο αρνητικά συναισθήματα: αποτυχία και άρνηση, που και τα δύο αποδεικνύονται καταστροφικά για την ομαλή εξέλιξή του.

Βοηθήστε, λοιπόν, το παιδί να νιώθει άνετα μέσα στο σπίτι, διαμορφώνοντας κατάλληλα το περιβάλλον του. Μ’αυτόν τον τρόπο το παιδί θα μπορέσει ν’αναπτυχθεί σωστά,χωρίς να βομβαρδίζεται καθημερινά με απαγορεύσεις και επιπλήξεις.

decorating-with-kids_thumb[24]

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μεγάλο σπίτι για να προσφέρεται σε κάθε παιδί σας ένα δικό του χώρο. Ένα παιδί δεν ζητάει πολλά, μονάχα μια μικρή γωνία που να ξέρει ότι είναι δική του. Είναι πολύ σημαντικό για το παιδί να έχει ένα χώρο που θα του ανήκει αποκλειστικά, όπου θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ένας τέτοιος χώρος του είναι απαραίτητος για να μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να νιώσει ότι είναι ξεχωριστή προσωπικότητα.

Επιπλέον, όπως και οι μεγάλοι έτσι και τα παιδιά κάθε ηλικίας απαιτούν την ίδια μεταχείριση και διακριτικότητα από τους γύρω τους. Η διακριτική συμπεριφορά δείχνει στα παιδιά ότι τα υπολογίζετε σαν προσωπικότητες ξεχωριστές και ότι τα εκτιμάτε.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μια ματιά ακόμα: Τα πρώτα μαθήματα πειθαρχίας για το μωράκι σας – Δείτε πως θα του βάλετε όρια μέσα από καθημερινές διαδικασίες!

×