Ζώδια
Θες να επιβιώσεις στη σχέση σου με έναν Ζυγό; 10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν!
Μακιγιάζ
Μαύρο κραγιόν: Πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά γιατί θα το δείτε παντού από εδώ και στο εξής
Άσκηση
Αναρωτιέσαι πόσες θερμίδες καις με κάθε είδος γυμναστικής; Σου έχουμε την απάντηση!
Editor's choice
H Paris Jackson αποδεικνύει πως το french manicure δείχνει τέλειο και στα κοντά νύχια
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Το παιδί μου προτιμάει να κάνει παρέα με πρόσωπα του αντίθετου φύλου -Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το παιδί μου προτιμάει να κάνει παρέα με πρόσωπα του αντίθετου φύλου -Γιατί συμβαίνει αυτό;

Group of embraced kids.

Hπροτίμηση των παιδιών για φίλους του ιδίου φύλου είναι ιδιαίτερα αισθητή περίπου στην ηλικία των 4 ετών. Ωστόσο συχνά παρατηρείται ότι αρκετά παιδιά παρουσιάζουν συμπεριφορά διαφορετική από αυτή που θέλουν τα στερεότυπα και επιλέγουν την παρέα εκπροσώπων του αντίθετου φύλου, με αποτέλεσμα συχνά να μιμούνται τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους.

Μπορεί λοιπόν να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας δείχνει σαφή προτίμηση στην παρέα παιδιών του αντίθετου φύλου και μάλιστα σε μια ηλικία που δεν τίθεται ακόμη θέμα φλερτ. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αγόρια και κορίτσια εξερευνούν οτιδήποτε καινούριο. Η περιέργεια τα ωθεί να δοκιμάσουν παιχνίδια και συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν παραδοσιακά στο φύλο τους. Ενδέχεται λοιπόν η κόρη σας να θέλει να ανακαλύψει πως ζουν οι άλλοι μισοί άνθρωποι, δηλαδή τα αγόρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακόμη κι αν της αρέσει θα συνεχίσει να το κάνει για πάντα.

Στον κύκλο γνωριμιών του αγοριού μπορεί να τύχει να υπάρχουν μόνο κορίτσια, οπότε εκ των πραγμάτων παίζει με αυτά. Στη συνέχεια επηρεάζεται από τις φίλες του και εκδηλώνει την προτίμησή του σε κούκλες και χνουδωτά αρκουδάκια, αν και συχνά μεταχειρίζεται αυτά τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι φίλες του.

Τα αγόρια προτιμούν να κάνουν παρέα με κορίτσια για το λόγο ότι τα αγόρια που γνωρίζουν παίζουν ”σκληρά” κι εκείνα έχουν πιο ευαίσθητο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να τα αποφεύγουν και να καταφεύγουν στην παρέα κοριτσιών.

Κορίτσια που έχουν στην οικογένεια μεγαλύτερους αδερφούς συχνά τους μιμούνται και επιλέγουν πιο σκληρά παιχνίδια, οπότε εξελίσσονται συχνά στα λεγόμενα ”αγοροκόριτσα”.

×