Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Παρασκευή 28 Μαΐου 2020!!
Tips & Trends
7 casual outfits για κάθε μέρα της εβδομάδας- Τα looks που πρέπει να προσθέσεις στο καθημερινό σου styling
Μαλλιά
Οι κορδέλες από τις συσκευασίες δώρων είναι το ωραιότερο αξεσουάρ μαλλιών -Δείτε πώς θα τις φορέσετε!
Tips & Trends
Multi bags: Η νέα τάση που υιοθέτησε η Chiara Ferragni και έχει γίνει viral
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Το παιδί μου δε θέλει με τίποτα να κοιμάται στο κρεβάτι του! Τι μπορώ να κάνω;

Το παιδί μου δε θέλει με τίποτα να κοιμάται στο κρεβάτι του! Τι μπορώ να κάνω;

Οι νέες μαμάδες συχνά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με τα μωράκια τους που δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν. Οι περισσότερες παραπονιούνται για τις ώρες του ύπνου και συνδυάσουν αυτή την ανησυχία των παδιών τους με το χαρακτηριστικό της υπερκινητικότητας. Παραπονιούνται ότι από τους πρώτους μήνες τα μωράκια τους έμαθαν να κοιμούνται στην αγκαλιά τους και μεγαλώνοντας είναι αρκετά δύσκολο να συνηθίσουν διαφορετικά.

Συνήθως παρατηρούν ότι οποιοσδήποτε άλλος τρόπος καταλήγει σε γοερά κλάματα. Εκτός αυτού κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνούν αρκετές φορές με αποτέλεσμα οι ίδιες να προσπαθούν συνεχώς να τα καθησυχάσουν.

Η ερώτηση είναι μια και είναι πραγματικά από τις συνηθέστερες: ”Πως θα μάθει το παιδί να κοιμάται πάλι στο κρεβάτι του;”

Σίγουρα ΄χετε να διανύσετε ένα δύσκολο δρόμο τώρα που το μικρό σας έχει μάθει να κοιμάται μαζί σας. Φυσικά, αυτό του είναι πιο ευχάριστο από το να κοιμάται μόνο του, γιάυτό και δεν θα συμβιβαστεί εύκολα, όταν θα θελήσετε να του στερήσετε τη νυχτερινή επαφή μαζί σας.

Οι λύσεις είναι δύο: 

Ή θα πρέπει να το πάρετε απόδαση ότι το παιδί σας θα κοιμάται μαζί σας, επειδή το έχει αανάγκη, και να μην αγχώνεστε, γιατί μεγαλώνοντας κάποια στιγμή θα το σταματήσει.

Ή θα πρέπει να μένετε μαζί του στο δωμάτιό το μέχρι να κοιμηθεί.

Βέβαια, για ένα διάστημα θα υπάρχουν τα βραδινά κλάματα και χρειάζεται να δείξετε υπομονή. Συνιστάται όμως η κίνηση – όποια κι αν είναι – να γίνει πριν γεννηθεί ένα δεύτερο παιδί στην οικογένεια. Γιατί αν με την έλευση του δεύτερου παιδιού, απομακρυνθεί από το δωμάτιό σας, τότε θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και θα του δημιουργηθεί η λανθασμένη πεποίθηση ότι το αγαπάτε λιγότερο.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μια ματιά ακόμα: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μανούλες με τα παιδάκια τους!

×