Μαμά-Παιδί

Τα αγαπημένα μας βιβλία για σήμερα: “Ψυχολογία για πολυάσχολους ανθρώπους” και “Οι περιπέτειες του Πινόκιο”!

Κορίτσια! Κάθε μέρα, μέσα από την καινούργια μας στήλη με βιβλία που θα λατρέψετε και απευθύνονται τόσο σε εσάς, όσο και στα παιδάκια σας θα σας έχουμε δύο τέλειες προτάσεις από το αγαπημένο μας greekbooks.gr, που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.

Εννοείται πως τα συγκεκριμένα βιβλία τα έχουμε διαβάσει κι εμείς γι’ αυτό και σας τα προτείνουμε. Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ! Στο τέλος της κάθε εβδομάδας θα σας περιμένει ένας φανταστικός διαγωνισμός στο λογαριασμό μας στο Instagram όπου θα σας τα κάνουμε δώρο.

Τα αγαπημένα μας για σήμερα:

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, LEVY JOEL/ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΙ

Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε; Γιατί έχουμε συναισθήματα; Και τι είναι το ασυνείδητο;

Για αιώνες οι περίπλοκες διεργασίες του εγκεφάλου παρέμεναν ένα γοητευτικό αίνιγμα. Σε αυτό το θαυμάσιο βιβλίο-οδηγό που συνοψίζει θεμελιώδη ζητήματα για την ανθρώπινη ψυχή, ο Joel Levy αποκαλύπτει τα μυστικά του εγκεφάλου.

Με ευσύνοπτα κεφάλαια και αναφορές που καλύπτουν όλο το ιστορικό φάσμα από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι το σήμερα, ο Levy παρουσιάζει τις θεωρίες και τους επιστήμονες που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας. Ένα περιεκτικό βιβλίο, με ξεχωριστές ενότητες για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων (όπως η επιδίωξη της ευτυχίας, η σημασία του ύπνου και της ψυχικής υγείας καθώς και οι αλλαγές στον εγκέφαλό μας με το γήρας) που πραγματεύεται το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Για να αποκτήσετε το βιβλίο κάντε κλικ ΕΔΩ!

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ, COLLODI CARLO/ ΚΟΛΛΟΝΤΙ ΚΑΡΛΟ

Κάρλο Κολόντι (1826-1890) ήταν το φιλολογικό ψευδώνυμο του Κάρλο Λορεντσίνι, Ιταλού συγγραφέα, δημοσιογράφου, μεταφραστή, κριτικού και σατιρικού, ο οποίος γεννήθηκε στη Φλωρεντία. Ένθερμος υποστηρικτής των ιδεών του Risorgimento, του κινήματος που ένωσε την Ιταλία και την ελευθέρωσε από την ξένη κυριαρχία, πολέμησε και στους δύο ιταλικούς Πολέμους της Ανεξαρτησίας και υπήρξε συνιδρυτής της πατριωτικής, σατιρικής εφημερίδας Il Lampione. To 1875, απογοητευμένος από τους πολιτικούς της ανεξάρτητης πλέον Ιταλίας, στράφηκε στη συγγραφή παιδικών ιστοριών. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τη σάτιρα, και το αριστούργημά του, Οι περιπέτειες του Πινόκιο –που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες, ξεκινώντας το 1881, σε μια παιδική εφημερίδα, την Il Giornale per I Bambini, και εκδόθηκε σε βιβλίο το 1883– είναι γεμάτο με καυστικά σχόλια για την ιταλική κοινωνία, πολλά από τα οποία παραμένουν σήμερα τόσο επίκαιρα όσο και στα τέλη του 19ου αιώνα.

Για να αποκτήσετε το βιβλίο κάντε κλικ ΕΔΩ!

Μια ματιά ακόμα: Τα αγαπημένα μας βιβλία για σήμερα: “Κόλλα πέντε” και “Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ”!