Μαμά-Παιδί

Υπάρχει ένα νερό που είναι ιδανικό για εγκυμονούσες και θηλάζουσες – 5 λόγοι για να το προσθέσεις στη διατροφή σου

Όλες οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού προσέχουν σε μεγαλύτερο βαθμό την υγεία τους ώστε να φέρουν στον κόσμο και να μεγαλώσουν ένα υγιές παιδάκι. Έχοντας στο περιβάλλον μου πολλές εγκυμονούσες και θηλάζουσες αυτόν τον καιρό, έκανα την έρευνα μου και ανακάλυψα ποιο είναι το ιδανικό νερό για αυτές τις γυναίκες αλλά και για όλους μας.

Το AQUA Carpatica είναι το πιο αγνό νερό της φύσης, αναβλύζει από πηγές σε παρθένα δάση στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας και είναι γνωστό ως «το θαύμα της φύσης».

Για ποιους λόγους αξίζει να το προσθέσεις στη διατροφή σου;

#1. Το Aqua Carpatica είναι το πιο αγνό νερό της φύσης

Η γη από την οποία αναβλύζει το AQUA Carpatica βρίσκεται στη σύγκλιση των ηφαιστειογενών Ανατολικών Καρπαθίων και της οροσειράς Bistriţa. Οι πηγές βρίσκονται καλά κρυμμένες, μέσα σε δάση από έλατα, βελανιδιές και ερυθρελάτες, απομονωμένες από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε αυτήν την αρχέγονη γη, όπου μέσα της κρύβονται, μεταξύ άλλων και δύο αμόλυντα υδροφόρα κοιτάσματα. Από αυτά πηγάζει το πιο αγνό νερό της φύσης: Το AQUA Carpatica. Εκατομμύρια χρόνια υδρογεωλογικής δραστηριότητας εμπλουτίζουν φυσικά το AQUA Carpatica με τα απαραίτητα μέταλλα, ισορροπημένο pΗ και φυσικούς ηλεκτρολύτες. Ενώ αναβλύζει χωρίς νιτρικά άλατα και ρύπους . Έχει επιστημονικά αποδειχτεί ότι τα σαράντα χρόνια της υπόγειας διαδρομής των υδάτων μέσα από στρώματα προϊστορικών ηφαιστειακών σχηματισμών εγγυώνται την τέλεια και φυσική αγνότητά τους.

#2. Ενυδατώνει σωστά με φυσικούς ηλεκτρολύτες

Οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες γυναίκες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο αφυδάτωσης και ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Κάθε έγκυος γυναίκα πρέπει να πίνει αρκετό νερό ώστε να ανανεώνεται το αμνιακό υγρό. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων οι έγκυες πρέπει να πίνουν επιπλέον 300ml νερού στην ημερήσια πρόσληψη των 2L.

Όσον αφορά τις θηλάζουσες, αυτές κατά τη διάρκεια του θηλασμού χάνουν σημαντική ποσότητα υγρών και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να πίνουν αρκετό νερό. Η αφυδάτωση θα σας κάνει να νιώθετε κουρασμένες και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων όσες από εσάς θηλάζετε θα πρέπει να προσθέσετε 600-700ml νερού στην ημερήσια πρόσληψη των 2L νερού την ημέρα.

Το AQUA Carpatica θα σας κρατήσει ενυδατωμένες με φυσικούς ηλεκτρολύτες και σχεδόν μηδέν Νιτρικά, φροντίζοντας για την υγεία σας αλλά και την υγεία του μωρού σας.

#2. Νερό-θαύμα με σχεδόν καθόλου Νιτρικά

Στο AQUA Carpatica θα βρεις το Φυσικό Μεταλλικό Νερό αλλά και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Το Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι σχεδόν χωρίς Νιτρικά (0.6 mg/l), ένα χαρακτηριστικό του που το καθιστά ιδανικό για νήπια, μωρά, μικρά παιδιά και για τις έγκυες γυναίκες. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει μη ανιχνεύσιμα Νιτρικά και είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στο ότι στη γεωλογική δομή των Καρπαθίων υπάρχουν αρχαία και μη-ενεργά, πλέον, ηφαίστεια.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Paltinis και εμφιαλώνεται περιβαλλοντικά υπεύθυνα στο χωριό Panaci ΧΩΡΙΣ νιτρικά και χωρίς ίχνος χημικών ρύπων κάτι που το κάνει εξαιρετικό για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής και των βιολογικών προϊόντων.

Για ποιο λόγο δεν θέλουμε τα νιτρικά στο νερό και στη διατροφή μας;

Τα νιτρικά άλατα είναι τοξικές μολυσματικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Η υπερβολική χρήση των λιπασμάτων στη γεωργία έχει σαν συνέπεια τη μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση υπάρχουν σαν ίχνη στα νερά που πίνουμε. Επτά χώρες τη Ε.Ε. έχουν κάνει σύσταση, το μέγιστο επίπεδο νιτρικών στο νερό για τα μωρά και τις έγκυες γυναίκες να είναι 10 mg/l.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των διαφόρων προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών, οι σχιστίες, τα προβλήματα στο νωτιαίο μυελό και η δυσπλασία των άκρων. Οι γυναίκες που εγκυμονούν ή προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να προσέχουν τα επίπεδα νιτρικών αλάτων στο νερό που πίνουν. Τα μωρά, ειδικά κάτω των έξι μηνών, μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για τις μητέρες και τα μωρά, αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Από άποψη Νιτρικών είναι το αγνότερο νερό της φύσης, η ιδανική επιλογή για ευτυχισμένες και υγιείς οικογένειες.

#3. Βοηθάει τις εγκύους στην πέψη και στον μεταβολισμό

Οι περισσότερες γυναίκες στην εγκυμοσύνη τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πέψη, νιώθουν έντονες καούρες και κάποιες παθαίνουν και παλινδρόμηση. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει φυσικά διττανθρακικά άλατα και εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα, διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα. 

#4.Το AQUA Carpatica έχει καθαρή γεύση

Ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έγκυες είναι η αλλαγή της γεύσης που τις αναγκάζει να μην μπορούν να καταναλώσουν κάποιες τροφές. Το νερό AQUA Carpatica έχει απαλή, καθαρή γεύση, χωρίς καμία πικρή ή αλμυρή επίγευση και είμαι σίγουρη πως αν το προσθέσεις στη διατροφή σου δεν θα το μετανιώσεις.

#5. Το AQUA Carpatica προσφέρει ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο στις ιδανικές ποσότητες

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει δηλαδή υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, παρέχοντας σχεδόν το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για ενήλικες ανά λίτρο νερού. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica παρέχει το 28% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου για ενήλικες ανά λίτρο. Τόσο το Φυσικό Μεταλλικό Νερό όσο και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικώς πτωχά σε νάτριο.

Το Aqua Carpatica είναι το ποιοτικό νερό που μας αγαπά. Μας αρέσει, το απολαμβάνουμε και αυτό μας φροντίζει. Είναι μια αμφίδρομη ΑΓΑΠΗ, The WaterLove! The water that Loves you back! 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πράγματα για το Aqua Carpatica στο επίσημο site www.aquacarpatica.com αλλά και στα social media.

Facebook: AQUA Carpatica    /   Ιnstagram: aquacarpatica.gr   /    ΥouTube: aquacartpatica