Μόδα

Από τη Μόσχα με αγάπη: ο Βρεττός Βρεττάκος στην Εβδομάδα μόδας της Ρωσικής πρωτεύουσας.

Με σπουδές στο διάσημο Royal College of Art του Λονδίνου, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του στα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό και έχει δει τα ρούχα του να φωτογραφίζονται σε διεθνή περιοδικά όπως το I.D., W, Paper, V. Magazine, POP. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 για να δείξει πλέον εδώ τη συλλογή του, τώρα όμως ανοίγει και πάλι τα φτερά του, αυτή τη φορά για να κατακτήσει τη παγωμένη Μόσχα.

 

«Έχω αρκετές πελάτισσες από τη Ρωσία και η αλήθεια είναι ότι εκείνες με παρότρυναν να κινηθώ προς τα εκεί» δηλώνει ο σχεδιαστής. «Είναι όμως δύσκολο να μπει κανείς στην Moscow Volvo Fashion Week, αφού πρόκειται σχεδόν για ένα κλειστό λόμπυ» συνεχίζει. «Άρχισα μαζί τους τις επαφές το καλοκαίρι και αφού είδα το βιογραφικό μου και δείγμα της δουλειάς μου με δέχτηκαν».

 

Έτσι, στις 26 Οκτωβρίου, έδειξε στη Μόσχα την συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013 που αποτελείται από δημιουργίες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 1980, φορέματα που δίνουν έμφαση στη σιλουέτα. Το χαρακτηριστικό του ύφος με τις περίτεχνες διακοσμήσεις από κρύσταλλα Swarovski δεν έλειπε, αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν το μόνο που εντυπωσίασε: το δέρμα, το πλεκτό που θυμίζει δαντέλα και τα κοντά jackets από γούνα, κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

 

«Στη Ρωσία ξέρουν καλά πως όλοι οι σχεδιαστές ράβουν γι’ αυτούς. Είναι η νέα μεγάλη αγοραστική δύναμη τουλάχιστον στον χώρο της μόδας. Το κοινό λοιπόν είναι ιδιαίτερα επιλεκτικό, δύσπιστο θα έλεγα, ενώ δύσκολα εκδηλώνεται» εξηγεί ο Βρεττός Βρεττάκος. «Μόνο όταν χειροκρότησαν θερμά στο τέλος του σόου, κατάλαβα ότι τους άρεσε η δουλειά μου».

 

Ο έλληνας σχεδιαστής έφυγε από τη Μόσχα με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού η τόσο μεγάλη παραγωγή κύλησε άψογα. Η συλλογή του έμεινε εκεί, ώστε να είναι διαθέσιμη στο κοινό και τους buyers των καταστημάτων.

 

Ο ίδιος θα επιστρέψει τον ερχόμενο Απρίλιο για να συμμετάσχει και πάλι στην εβδομάδα μόδας, αυτή τη φορά δείχνοντας την συλλογή του για τον ερχόμενο χειμώνα.