Μόδα

Η συλλογή κοσμημάτων “NOUR” της Έλενας Σύρακα ταξιδεύει στην Ανατολή

Η Έλενα Σύρακα εδώ και 20 χρόνια εμπνευσμένη από ξένους πολιτισμούς αλλά και από την ελληνική παράδοση δημιουργεί μοναδικά κοσμήματα το καθένα με την δική του ιστορία και το δικό του νόημα.

Η Έμπνευση
Το αναζωογονητικό φως, που αποτελεί τη γενέτειρα μερικών από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς του κόσμου, μετουσιώνεται στην έμπνευση, τη θεματική και το όνομα της έκθεσης καλλιτεχνικού κοσμήματος της Έλενας Σύρακα. Αναχρονιστικά αλλά και σύγχρονα μπορούν να χαρακτηριστούν τα κοσμήματα της συλλογής “NOUR” που είναι εμπνευσμένα από το υλικό που άφησε πίσω του ο Ισλαμικός πολιτισμός, όπως εκτίθεται στο μουσείο Ισλαμικής τέχνης του ιδρύματος Μπενάκη. Οι πανοπλίες, τα κράνη, ο οπλισμός και τα σπαθιά του στρατού επηρέασαν συγκεκριμένα την Έλενα Σύρακα που σε συνδυασμό με την ευφυΐα και την δημιουργικότητα της κατάφερε να αποτυπώσει και να παρουσιάσει σε κοσμήματα όχι μόνο την ανδρεία των πολεμιστών αλλά την θεϊκή αποστολή τους.

Elena_Syraka_1.jpg

Το αποτέλεσμα
Στην Ντόχα του Κατάρ θα παρουσιαστεί από τις 20 ως τις 31 Μαρτίου η μοναδική συλλογή της Έλενας Σύρακα ‘’NOUR’’. 45 μοναδικά κοσμήματα με πρώτη ύλη τον χρυσό των 18K συνδυασμένα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους θα εκτεθούν στον Katara Cultural Village Foundation, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες που εμπνέονται από την Ανατολή» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας. Η καθαρότητα η διαύγεια και η πολυτέλεια χαρακτηρίζουν τα 45 μοναδικά και αριθμημένα κοσμήματα τα οποία διαθέτουν και πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Elena_Syraka_.Peacock_bracelet.jpg

Elena_Syraka_2.jpg

12.Leaf_apatite_necklace.jpg

Δες ακόμα το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι της πόλης στο City Link