Μόδα

10 πράγματα που αξίζει να μάθεις για το πολυαναμενόμενο show του Dior στην Αθήνα

Η μεγάλη μέρα έφτασε! Σήμερα θα απολαύσουμε το πολυαναμενόμενο show του οίκου Dior στην Αθήνα και είναι πολλά αυτά που αξίζει να μάθεις για το εντυπωσιακό project του αγαπημένου μας οίκου.

Οι καλεσμένοι που θα παρακολουθήσουν το show είναι 400 και μάλιστα ο οίκος αποφάσισε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες του, τους τεχνίτες και τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν στο παρελθόν και συνεργάζονται και σήμερα με το γνωστό brand. Επίσης καλεσμένοι θα είναι και εκπρόσωποι των μουσείων των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη σχεδιάστρια του οίκου. Ωστόσο εκατομμύρια ανθρώπων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το show live μέσα από τα social media ή από γιγαντοοθόνες.

10 πράγματα που αξίζει να μάθεις για το πολυαναμενόμενο show

#1. Οι εκδηλώσεις και οι φωτογραφήσεις σχετικά με το show ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουνίου. Το βασικό show θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20.00 στο Καλλιμάρμαρο.

#2. Η σχεδιάστρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, ετοιμάζει το συγκεκριμένο project εδώ και 2 χρόνια και η ταμπέλα ”Made in Greece” θα υπάρχει σε όλες τις δημιουργίες. Ελληνίδες τεχνίτριες και υφάντρες από περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θράκη, η Ήπειρος και η Κρήτη έχουν βοηθήσει στις δημιουργίες του οίκου.

#3. H ομάδα ου οίκου Dior που έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες είναι περίπου 400 άτομα που όλοι μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα στο κέντρο της Αθήνας.

#4. Πριν το show θα προηγηθεί φωτογράφηση των υπέροχων δημιουργιών στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

#5. Η σχεδιάστρια του οίκου μιλώντας για το show δήλωσε: «Μέσω αυτού του νέου διαλόγου που ανοίγουμε με την ιστορία της κάθε περιοχής, επινοούμε ξανά την καλλιτεχνική αριστεία του οίκου. Γι’ αυτό και το ντεφιλέ που θα γίνει στην Ελλάδα ουσιαστικά ακολουθεί τη σειρά των μαγικών παρουσιάσεων που οργανώθηκαν στο Λέτσε το 2020».

#6. Είναι γνωστή η αγάπη της Maria Grazia Chiuri για τον χορό που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε της show. Αυτή τη φορά ο χορός θα πραγματοποιηθεί στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και οι χορογραφίες έχουν εμπνευστεί από τους μυθικούς κύκλους των αρχαίων αφηγήσεων.

#7. Ο οίκος Dior έχει προγραμματίσει ζωντανή αναμετάδοση του show σε ανοιχτούς χώρους στην Καλαμάτα και στο Σουφλί, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον θερινό κινηματογράφο «Cine Paris» στην Πλάκα.

#8. Φωτογράφηση θα γίνει και στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, στο Ηρώδειο, στον Ναό του Ηφαίστου και στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αποστόλων. 

#9. Η σχεδιάστρια επισκέφτηκε πολλά μέρη της Ελλάδας για να εμπνευστεί και να μάθει περισσότερα πράγματα για την ιστορία της και έφτασε μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα χωριά για να μελετήσει σε βάθος τα υφαντά και τα παραδοσιακά ρούχα.

#10. Ο οίκος Dior σεβάστηκε απόλυτα τις οδηγίες του ΚΑΣ και οι λήψεις θα γίνουν με μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένες θέσεις στην ανατολική και δυτική πλευρά του Παρθενώνα, αλλά και σε άλλα ιστορικά σημεία.

© Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε ακόμα: Οι αδερφές Kardashian μας δείχνουν τι φοράνε στις βραδινές τους εξόδους

H Fashion Editor προτείνει: Με ΑΥΤΑ τα ροζ παντελόνια θα βγάλεις όλο το Καλοκαίρι! (VIDEO)

H πασίγνωστη influencer Tezza μας δείχνει τα 5 trends που εμπιστεύεται τυφλά αυτόν τον μήνα