Μόδα

To MET GALA έρχεται και ΑΥΤΑ είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να μάθεις!

met gala

Στις 6 Μαίου θα πραγματοποιηθεί το Met Gala, το μεγαλύτερο event μόδας. Πολλοί αποκαλούν το Met Gala ως τα Oscars της μόδας και όχι άδικα. Το φετινό θέμα είναι Τhe Garden of Time, ενώ η έκθεση που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο μουσείο MET έχει τίτλο Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.

Οι co-hosts ανακοινώθηκαν και θα είναι η Zendaya, η Jennifer Lopez, ο Bad Bunny και ο Chris Hemsworth.

Aς δούμε 6 πράγματα που αξίζει να μάθεις λίγες μέρες πριν το Met Gala.

#1. To Μet Gala έχει αυστηρούς περιορισμούς για τους καλεσμένους που δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 650-700.

#2. Το 1948 ξεκίνησε το πρώτο gala και το εισιτήριο τότε ήταν 50 δολάρια.

#3. Το 1972 η πρώην Editor in Chief, Diana Vreeland έγινε σύμβουλος  για το Costume Institute. Η Vreeland ήταν η πρώτη που έκανε το gala πιο ανοιχτό event με A-list celebrities όπως οι Elizabeth Taylor, Elton John, Andy Warhol, Liza Minnelli, Jackie Kennedy Onassis, Bianca Jagger, κλπ. Η ίδια πρόσθεσε το θέμα στο event του Met Gala.

#4. To 1995 έγινε σύμβουλος η Anna Wintour η οποία έκανε το Met Gala πιο exclusive για πολύ συγκεκριμένη λίστα επωνύμων.

#5. Η τιμή των εισιτηρίων για το Met Gala εικάζεται ότι είναι 50.000 δολάρια με τραπέζια που κυμαίνονται από $250.000 έως $300.000. Μάρκες μόδας όπως οι Gucci, Louis Vuitton και Yves Saint Laurent μαζί με μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Apple αγοράζουν τραπέζια στην εκδήλωση. Αλλά μόνο και μόνο επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα εισιτήριο 50.000 $ δεν σημαίνει ότι μπορουν να κερδίσουν είσοδο στην εκδήλωση. Πρέπει να είσαι ευεργέτης του μουσείου με σημαντικές δωρεές για να εξασφαλίσεις μια πρόσκληση και να αγοράσεις τα εισιτήρια.

#6. Η Anna χαιρετά κάθε έναν από τους καλεσμένους στην κορυφή της σκάλας, αλλά τους επιτρέπονται μόνο 20 δευτερόλεπτα για να συνομιλήσουν μαζί της προτού προχωρήσουν παρακάτω. Ο πίνακας θέσεων εγκρίνεται από την Anna Wintour με τις διασημότητες να απλώνονται αρκετά ώστε κανένα τραπέζι να μην μοιάζει με «κακό τραπέζι». Ένας άλλος κανόνας είναι να μην κάθεται ποτέ κανείς με τον συζύγό του. Η προσέγγιση της Wintour είναι ότι η εκδήλωση θα πρέπει να χρησιμεύσει ως ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των καλεσμένων και συνάντησης νέων ανθρώπων.

© Theo Wargo / Nick Haddow/ Ron Galella/ Penske Media/ Vural Elibol/ Anadolu Agency /Getty Images/ Ideal Image

Μια ματιά ακόμα:

To Western Trend που υιοθετεί η Bella Hadid και θα γίνει ανάρπαστο 

Οι ιδιαίτεροι χρωματικοί συνδυασμοί που θα αγαπήσουμε αυτή τη σεζόν 

Πώς φοράνε τα τζιν τους οι πιο διάσημες influencers;