nomads

“Δεν μετακομίσαμε από τον ΑΝΤ1 στον Alpha για περισσότερα χρήματα! Πήγαμε με…”

Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κούλλης Νικολάου στο περιοδικό “TV Mania” και τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Τατουάζ, αλλά και στο Μπρούσκο και συγκεκριμένα για τη μετακίνηση του από τον ΑΝΤ1 στον Alpha.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του:

Δεν ανέμενες, δηλαδή, την επιτυχία του «Μπρούσκο» και του «Τατουάζ»;

Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί. Πάλεψα για να το κερδίσω. Πάλεψα τίμια και χωρίς υπεκφυγές. Αλλά, δεν ήμουν μόνος. Είχα δίπλα μου τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου. Δυο πολύτιμους, για μένα, ανθρώπους που πιστέψαμε, από την αρχή, ο ένας στον άλλο.

Το ίδιο πιστέψατε στην επιτυχία του «Τατουάζ»;

Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν δύο σεζόν στον αέρα και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Γιατί αποφασίσατε, τότε, το τέλος της σειράς;

Γιατί ανεβάσαμε το «Τατουάζ»; Γιατί κατεβάζουμε το «Τατουάζ»; Γιατί ανεβάσαμε το «Μπρούσκο»; Γιατί κατεβάσαμε το «Μπρούσκο»; Η κάθε δουλειά έχει αρχή και τέλος. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να αναλύσω τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή εκφραζόμαστε. Καθόμαστε μαζί οι τρεις και συναποφασίζουμε. Η αρχική μας σκέψη, σε μία προφορική διαδικασία που είχαμε με τη διεύθυνση του σταθμού πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν η σειρά να συνεχίσει και τρίτη σεζόν. Μετά από ένα μήνα άρχισε να δημιουργείται μέσα μας η σκέψη ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τον κύκλο της.

Τι συνέβη κι αλλάξατε γνώμη;

Τίποτα απολύτως. Ζυγίσαμε καλύτερα τις καταστάσεις και καταλήξαμε ότι αυτό έπρεπε να γίνει.

Γράφτηκε ότι ένας από τους λόγους που σταματά η σειρά είναι η επιθυμία κάποιων ηθοποιών να αποχωρήσουν από το καστ. Ισχύει;

Θέλω να ακυρώσω δημόσια αυτή τη λογική χωρίς να έχω κατά νου ότι μειώνω τη συνεισφορά τού οποιουδήποτε καλλιτέχνη. Η επιλογή του κάθε χαρακτήρα γίνεται με τέτοιο τρόπο που εξελίσσεται μέσα από το σενάριο, χωρίς να τον δεσμεύει κανένας ρόλος. Δηλαδή, η σεναριογράφος είναι αυτή που δημιουργεί τους ρόλους και τους κατευθύνει. Τους κάνει αγαπητούς και ταυτόχρονα μισητούς. Τους κάνει αναγκαίους ή μη. Δεν θα σταματούσαμε ποτέ το «Τατουάζ» επειδή ένας ή δύο ηθοποιοί ήθελαν να αποχωρήσουν. Η απόφασή μας να σταματήσει το «Τατουάζ», στον δεύτερο κύκλο, δεν έχει να κάνει με την επιθυμία κάποιων ηθοποιών που δεν ήθελαν να συνεχίσουν στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύκλου, αλλά με δικές μας εσωτερικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που σκεφτόμαστε γενικότερα και δεν δημοσιοποιούνται.

nikolaou

Στην απόφασή σας έπαιξε ρόλο η λήξη του συμβολαίου σας με τον Alpha Ελλάδος;

Σαφώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αν μας δέσμευε το συμβόλαιο, αυτή τη στιγμή, δεν θα μιλούσαμε για ολοκλήρωση της σειράς. Θα συζητούσαμε την πλήρη υποταγή μας στους όρους του συμβολαίου μας.

Πότε ολοκληρώνεται η συνεργασίας σας;

Όταν φύγαμε από τον ΑΝΤ1 και δώσαμε τα χέρια με τον Alpha υπογράψαμε διετές συμβόλαιο, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2019. Αφού έχουμε αποφασίσει το «Τατουάζ» να τερματίσει στον δεύτερο κύκλο, εκεί ακριβώς που λήγει η συμβασιακή μας σχέση κι αφού δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε πότε θα έχουμε το επόμενό μας πρότζεκτ, προβήκαμε σε ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε ο καθένας να προγραμματιστεί για τα επόμενα βήματά του.

Έγιναν συναντήσεις με άλλα κανάλια; Γράφτηκε ότι σας έχουν πλησιάσει ήδη το Σκάι, ο ΑΝΤ1 και το Open.

Προτάσεις είχαμε κι έχουμε από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κι αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Αυτό, όμως, δεν μας μπερδεύει. Αντιθέτως μας κάνει να αισθανόμαστε υπεύθυνοι και δεν πρέπει να χαλάσουμε την ποιότητα του έργου που παράγουμε. Για να είμαστε επιθυμητοί υπάρχει μία λογική πίσω από τον τρόπο που δουλεύουμε, όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς τη διαδικασία. Αν είμαστε μια εταιρεία αλλοπρόσαλλων αποφάσεων και δημιουργούσαμε προβλήματα στα κανάλια, ίσως να μην υπήρχαν οι συγκεκριμένες προτάσεις. Τηρούμε αυτό που υπογράφουμε μέχρι και την τελευταία λέξη. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένο το σταθμό που μας στηρίζει.

Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σας το πώς θέλετε να πορευθείτε;

Σαφώς κι είναι ξεκάθαρο το τι θέλουμε να κάνουμε σε γενικό επίπεδο. Προς το παρόν, όμως, δεν είμαι σε θέση να πω το οτιδήποτε έχει σχέση με το παρακάτω. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου ανήκουμε στο δυναμικό του Alpha. Έχουμε να γυρίσουμε ακόμα 150 επεισόδια «Τατουάζ». Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό για να κλείσει όσο πιο καλά γίνεται και τότε, ίσως, θα είναι η στιγμή να μπορούμε να πούμε οτιδήποτε θα έχει σχέση με τα επόμενά μας βήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Για την παρέα: Η τηλεφωνική παρέμβαση του Σάκη Τανιμανίδη στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά!