Ομορφιά

Νέα έρευνα: Η ομορφιά δεν είναι θέμα γονιδίων, αλλά… οιστρογόνων!

Η ομορφιά δεν είναι θέμα γονιδίων αλλά… οιστρογόνων, αποκαλύπτουν Σκωτσέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο St. Andrews.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν ότι τα οιστρογόνα που είναι οι ορμόνες του θηλυκού γένους, κατά τη διάρκεια της εφηβείας επηρεάζουν την εμφάνιση της γυναίκας. Επιδρούν στην υφή και δομή του δέρματος όπως επίσης και στην ανάπτυξη των οστών.

Οι γυναίκες με ψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, έχουν πιο όμορφα και ελκυστικά πρόσωπα με περισσότερη θηλυκότητα. Η έρευνα συμπεριέλαβε 59 νεαρές γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών των οποίων φωτογραφήθηκε το πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα μετρήθηκαν και τα επίπεδα των ορμονών τους. Στη συνέχεια 15 άνδρες και 15 γυναίκες βλέποντας τις φωτογραφίες των νεαρών γυναικών, τις βαθμολόγησαν με κριτήριο την ομορφιά, ελκυστικότητα και θηλυκότητα τους. Η αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν έδειξε ότι οι γυναίκες με τα ψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, έπαιρναν ψηλότερη βαθμολογία. Και τα συμπεράσματα δεν σταματούν εδώ.

Οι γυναίκες με μεγαλύτερη θηλυκότητα στο πρόσωπο τους, είχαν συνήθως μεγαλύτερα μάτια και χείλη. Αντίθετα οι μύτες και σιαγόνες τους, ήταν συνήθως μικρότερες. Όταν όμως η ίδια βαθμολόγηση γινόταν όταν οι γυναίκες είχαν μέικ-απ, δεν υπήρχε η διαφορά που παρατηρήθηκε προηγουμένως. Δηλαδή το μέικ-απ βελτίωνε τη εμφάνιση του προσώπου σε όλες τις γυναίκες. Το αποτέλεσμα ήταν να καλύπτεται η διαφορά και να μη φαίνεται το πλεονέκτημα λόγω οιστρογόνων στις γυναίκες με τα ψηλότερα επίπεδα των ορμονών αυτών.

Δες ακόμα:Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο; Νέα έρευνα αλλάζει όσα ξέραμε…