Ομορφιά

Πότε είναι απαραίτητη η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική, αποτελεί μία επέμβαση του κλάδου της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας, που τα τελευταία 3 χρόνια που την εφαρμόζει ο Δρ. Ναούμ στην Ελλάδα, έχει πραγματικά αλλάξει την ψυχολογία, την καθημερινότητα και την αυτοπεποίθηση των γυναικών.

Αποτελεί μία ανώδυνη επέμβαση, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, ενώ τα αποτελέσματα ακόμα και σε περιπτώσεις με ανατομικές δυσκολίες, όπως υπερμεγέθη μικρά χείλη του αιδοίου, είναι άκρως εντυπωσιακά (δείτε επεμβάσεις ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ εδώ).  Μία κλασική απορία των γυναικών λοιπόν, είναι το πότε μπορούν να κάνουν την επέμβαση, τόσο από άποψη χρόνου όσο και από άποψη ηλικίας…
 
Σχετικά με τον κατάλληλο χρόνο…

Δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή για να κάνει μία γυναίκα αιδοιοπλαστική. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να γίνει είτε 2 εβδομάδες πριν την περίοδο, είτε 1 εβδομάδα μετά. Κατά τα άλλα, επειδή η επέμβαση δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητά της, δεν θα χρειαστεί να λείψει από τη δουλειά της ή να παραμείνει στο νοσοκομείο (1-2 ώρες μετά την επέμβαση η γυναίκα φεύγει από την κλινική), η απόφαση είναι καθαρά προσωπική.

Σχετικά με την ηλικία…

Ήδη από την ηλικία των 15-16 ετών, η γεννητική περιοχή των γυναικών έχει διαμορφωθεί πλήρως. Δεν είναι λίγες οι μητέρες λοιπόν, που ακριβώς επειδή η ανατομία της γεννητικής περιοχής της κόρης τους είναι κατά πολύ κληρονομικό θέμα, δεν διστάζουν να παροτρύνουν την κόρη τους να προβεί στην επέμβαση από την ηλικία των 16-17 ετών, ώστε να μην αντιμετωπίσουν στο μέλλον το ψυχολογικό πρόβλημα και την έλλειψη αυτοπεποίθησης που είχαν αντιμετωπίσει εκείνες.

Επίσης, δεν παίζει κανένα ρόλο το εάν έχει ξεκινήσει η σεξουαλική ζωή μίας γυναίκας ή όχι, για το εάν θα κάνει την επέμβαση. Ένας εξειδικευμένος ιατρός, μπορεί να πραγματοποιήσει την επέμβαση, αφήνοντας ανέπαφο τον παρθενικό υμένα.
 
Ταυτόχρονα, αρκετές γυναίκες επιλέγουν να κάνουν την αιδοιοπλαστική μαζί με την κολποπλαστική, αφού γεννήσουν 1 ή 2 παιδιά με φυσιολογικό τοκετό. Όπως είναι γνωστό, μετά τον τοκετό, υπάρχει χαλάρωση του κόλπου, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και ανώδυνα και μάλιστα σε συνδυασμό με αιδοιοπλαστική για τη διόρθωση των χειλέων του αιδοίου!

Συμπερασματικά, οι επεμβάσεις της αιδοιοπλαστικής ή κολποπλαστικής, εφόσον γίνονται από εξειδικευμένο ιατρό, μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και σε μικρές ηλικίες χωρίς κανένα φόβο και εντελώς ανώδυνα!

Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία.

210 8835100 / 200 – www.ananeosi.gr

Διάβασε ακόμα: Αντιγήρανση γεννητικής περιοχής: Και όμως, γίνεται!