Ομορφιά

Νέες επαναστατικές τεχνικές στην μεταμόσχευση μαλλιών!

Τα μαλλιά αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της εικόνας μας.
Δυστυχώς, η απώλεια των μαλλιών συνδέεται με το γήρας και είναι δύσκολο να το αποδεχτεί και να συμβιβαστεί με αυτό ένας νέος άνθρωπος.
Αυτό συμβαίνει γιατί η φαλάκρα σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερος, καθότι επιφέρει αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση και ταυτόχρονα μεώνει την αυτοπεποίθηση.
Ένα μικρό πανικό! Αυτό βιώνουν οι περισσότεροι νέοι όταν αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους. Βιώνουν την απώλεια της σταθερής και ολοκληρωμένης εικόνας του εαυτού τους.
Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους γίνεται ελλιπής και το γεγονός ότι αυτό γίνεται ορατό και στου άλλους, τους κάνει να νιώθουν ότι εκτίθονται.
Κάποιο διακατέχονται από θυμό, άρνηση και απόγνωση, εκνευρίζονται όταν τους το λένε και αρνούνται να το συζητήσουν.

 

Πολλές φορές θεωρούν ότι η απώλεια μαλλιών (φαλάκρα) γίνεται αιτία χλευασμού. Φυσικά, ο καθένας διαχειρίζεται αυτή την απώλεια διαφορετικά, σύμφωναμε την ηλικία, την ψυχοσύνθεσή του, το κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο του.
Νέοι άντρες που μπήκαν σε διάφορες θεραπείες ή υπερβλήθησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών ανέφεραν τεράστια ψυχολογικά οφέλη, άλλαξαν τελείως οι παράμετροι της αυτοεκτίμησής τους καθώς και οι αντιλήψεις για το πόσο ελκυστικοί νιώθουν. Απέβαλαν το φόβο και την ανασφάλεια για την δημιουργία φαλάκρας στο μέλλον. Σταμάτησαν να ανησυχούν για το τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν ηλικιακά. Νιώθουν και πάλι ελκυστικοί και βέβαιοι ότι στο μέλλον το θέμα της φαλάκρας δε θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην κοινωνική, επαγγελματική αλλά και προσωπική τους ζωή.

 

Για τους παραπάνω λόγους, όλο και περισσότεροι άνδρες όλων των ηλικιών (αύξηση 300% στις επεμβάσεις των μεταμοσχεύσεων μαλλιών), καταφεύγουν σε μεταμόσχευση μαλλιών για να επανακτήσουν την χαμένη τους εικόνα.
Ο Dr. Ιωάννης Γκούρα, επιστημονικός διευθυντής της Gouras Hair Genesis Clinic, με περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις στο ενεργητικό του, μας μιλά για τις νέες τεχνικές μεταμόσχευσης και τα πλεονεκτήματα που καθιστούν κάθε μία από αυτές ιδανική για συγκεκριμένες περιπτώσεις:

1. ΤΕΧΝΙΚΗ AUTOMATIC FUE ΧΩΡΙΣ ΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΛΕΣ
«Το μεγάλο μειονέκτημα των προηγούμενων τεχνικών, ήταν η ουλή μετά την αφαίρεση του μοσχεύματος από τη δότρια περιοχή», εξηγεί ο Dr. Γκούρας και εξηγεί τη διαδικασία της τεχνικής Automatic F.U.E , χωρίς ράμματα και ουλές. «Χρησιμοποιώντας πάντα μικροσκόπιο, αφαιρούμε από τη δότρια περιοχή ένα-ένα κάθε τριχοθυλάκιο από το πίσω μέρος της και, εν συνεχεία, το μεταφέρουμε και το τοποθετούμε ακέραιο στην φαλακρή ζώνη. Με τη μέθοδο αυτή, αποφεύγουμε την χειρουργική αφαίρεση του μοσχεύματος από το πίσω μέρος της κεφαλής. Μοναδικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, είναι ότι έχουμε στη διάθεση μας περιορισμένο αριθμό τριχοθυλακίων που μπορούμε να πάρουμε από τη δότρια περιοχή. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται σε ενδεδειγμένα περιστατικά μετά από λεπτομερή ενημέρωση».

 

2. ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Μέχρι σήμερα, χρήση μικροσκοπίου γινόταν μόνο κατά τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μόνο στην Gouras Hair Genesis Clinic, πραγματοποιείται όλη την επέμβαση, δηλαδή και η διάνοιξη και η τοποθέτηση, με μικροσκόπιο. Όπως εξηγεί ο Dr. Γκούρας «Χάρη στην μεγέθυνση που έχουμε με το μικροσκόπιο, πετυχαίνουμε καλύτερη πυκνότητα, δημιουργώντας υποδοχείς πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και κατά την τοποθέτηση καλύτερο έλεγχο των τριχοθυλακίων, ώστε να έχουμε μηδενική απώλεια».

 

3. MICRO STRIP TECHNIQUE

Είναι η εξέλιξη του Mega Strip και στατιστικώς είναι η τεχνική που ικανοποιεί όλους όσοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών. Για ποιο λόγο; «Με αυτήν την τεχνική είναι εφικτό σε ένα στάδιο να τοποθετηθούν ακόμα και 10.000 τρίχες, αριθμός που δίνει θεαματικά αποτελέσματα, ακόμα και σε προχωρημένες βαθμίδες φαλάκρας. Μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνικής Micro Strip σε σύγκριση με το κλασικό Strip είναι η μη ορατή ουλή μετά τη λήψη του μοσχεύματος», εξηγεί ο Dr Γκούρας.

 

Dr. ΓΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πλαστικός χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών Νοσοκομείου«METROPOLITAN», Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών, Επιστημονικός διευθυντής της Gouras Hair Genesis Clinic

www.gouras.gr

 

Gouras Hair Genesis Clinic
Π.ΙΩΑΚΕΙΜ 25, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, 106 75 ΤΗΛ: 210 7258852
Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 134 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ), 117 41 ΤΗΛ: 210 9242001