Ομορφιά

4 tips για τέλειο ντεμακιγιάζ ματιών!

Ναι, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος ν’ αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια σου και δεν έχει να κάνει μόνο με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς αλλά κυρίως με τον τρόπο που το κάνεις!

Είναι σημαντικό, καταρχάς, να χρησιμοποιείς ένα ποιοτικό make up remover που αφαιρεί απαλά, γρήγορα και αποτελεσματικά το μακιγιάζ, ώστε να μη χρειάζεται να επιμένεις πολύ και να ταλαιπωρείς την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών.

Τσέκαρε λοιπόν τα παρακάτω tips για να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι ώστε ν’ αφαιρέσεις τέλεια ακόμη και το πιο βαρύ μακιγιάζ, χωρίς να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου.

Κάνε τις σωστές κινήσεις ντεμακιγιάζ

Πριν αγγίξεις τα μάτια σου, πλύνε τα χέρια σου ώστε ν’ αποφύγεις να μεταφέρεις βακτήρια και να προκαλέσεις ερεθισμούς. Έχοντας επιλέξει ένα αποτελεσματικό προϊόν ντεμακιγιάζ, χρησιμοποίησέ το με τη σωστή τεχνική: κάνε απαλές, κυκλικές κινήσεις στα μάτια, αποφεύγοντας το έντονο τρίψιμο και τράβηγμα του δέρματος, για να μην το τραυματίσεις.

Αν χρησιμοποιείς δίσκους ντεμακιγιάζ, ακολούθησε τον τρόπο της celebrity skin expert, Renée Rouleau: “Απομάκρυνε το μακιγιάζ των ματιών και τη μάσκαρα κάνοντας κινήσεις με φορά προς τα κάτω. Γύρισε το δίσκο ντεμακιγιάζ από την άλλη πλευρά και κάνε κινήσεις προς τα πάνω, για να απομακρύνεις τις χρωστικές από την κάτω πλευρά των άνω βλεφαρίδων”, συμβουλεύει. Με αυτό τον τρόπο και θα καθαρίσεις τέλεια το μακιγιάζ και δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσεις πολλά cotton pads.

“Μούλιασε” το μακιγιάζ σου

Μαλακώνοντας τις χρωστικές πριν ξεκινήσεις να αφαιρείς το μακιγιάζ, κερδίζεις χρόνο στη διαδικασία και ελαχιστοποιείς την ταλαιπωρία της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω απο τα μάτια, καθώς θα αφαιρούνται πιο εύκολα και θα χρειάζονται λιγότερο τρίψιμο. Αν χρησιμοποιείς ντεμακιγιάζ σε μορφή τζελ, κάλυψε την περιοχή των ματιών σου με το προϊόν, βρέξε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ με ιαματικό νερό σε σπρέι (μην το τσιγκουνευτείς!) και τοποθέτησε τους δίσκους στα μάτια σου ακριβώς όπως θα έκανες με φετούλες αγγουριών. Έπειτα, κούνησε ελαφρά τους δίσκους για περίπου 15 δευτερόλεπτα ώστε να “διαλυθεί” το μακιγιάζ και αφαίρεσε τους – αυτή είναι η τεχνική που χρησιμοποιούν στα spa! Αν έχουν μείνει υπολείμματα, αφαίρεσέ τα με μπατονέτες και κάνε ξανά τη διαδικασία αν χρειαστεί. Αν χρησιμοποιείς υγρό ντεμακιγιάζ, απλά βρέχεις τα pads με το προϊόν αντί για το ιαματικό νερό και συνεχίζεις με τη διαδικασία.

Ξέπλυνε το προϊόν ντεμακιγιάζ

Κάποιες από εμάς παραλείπουν αυτό το βήμα… όμως είναι πολύ σημαντικό! Ειδικά αν χρησιμοποιείς ένα διφασικό προϊόν, μια σύνθεση δηλαδή λάδι-σε-νερό, ή μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, αυτό είναι απαραίτητο να το απομακρύνεις με ένα απαλό, αφρώδες καθαριστικό, ώστε η επιδερμίδα να είναι απολύτως καθαρή, χωρίς το αόρατο φιλμ ελαίου που αφήνουν αυτά τα προϊόντα, πριν συνεχίσεις στο επόμενο βήμα skincare.

Κάνε διπλό καθαρισμό όταν το μακιγιάζ είναι βαρύ ή αδιάβροχο

Ακόμα και το πιο βαρύ, αδιάβροχο μακιγιάζ δεν μπορεί να προβάλει αντίσταση σε ένα λάδι ντεμακιγιάζ. Βρέξε με το λάδι έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και πέρασέ τον από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική, πιέζοντας πολύ απαλά. Το έλαιο “διαλύει” τους δεσμούς των χρωστικών και τις απομακρύνει ευγενικά από τα μάτια και τις βλεφαρίδες. Συνέχισε με ένα υγρό προϊόν ντεμακιγιάζ που θα απομακρύνει και τα τελευταία ίχνη χρωστικών αλλά και του ελαίου, και θα αφήσει απόλυτα καθαρή και απαλή την περιοχή, έτοιμη για το serum ή την κρέμα ματιών.

Cover photo: Pinterest

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Μαύροι κύκλοι: Πώς θα τους καμουφλάρεις τέλεια με 4 κινήσεις

Chloé Eau de Parfum Naturelle: Το νέο άρωμα του Οίκου είναι 100% φυσικό – και είναι υπέροχο!

Billie Eilish: Αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που έβαψε τα μαλλιά της ξανθά