Ομορφιά

5 πράγματα που ήθελες να ρωτήσεις για τα νήματα!

 Ρωτήσαμε την δερματολόγο MD Ευγενία Καλογεροπούλου όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα νήματα, την νέα θεραπεία λάμψης αντιγήρανσης που όλοι συζητούν.

Πώς λειτουργούν;
Τα νήματα κολλαγονογένεσης (PDO) δεν έχουν καμία σχέση με τα νήματα ανάρτησης.
Λειτουργούν με 100% φυσικό τρόπο, προάγοντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες στο χόριο του δέρματος, όπου και τοποθετούνται.

Είναι ασφαλή;
Απολύτως! Αποτελούνται από μια ουσία που ονομάζεται πολυδιοξανόνη, και η οποία είναι πλήρως απορροφήσιμη, σε διάστημα 6-8 μηνών μέσω υδρόλυσης. Μάλιστα χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην ιατρική, για λόγους μη αισθητικούς αρχικά.

Τι να προσέξω;
Υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις διάφορες περιοχές του προσώπου και του λαιμού. Η επιλογή από τον γιατρό των κατάλληλων νημάτων με βάση με τις ανάγκες του δέρματος και το σημείο εφαρμογής είναι καθοριστικής σημασίας.
Πολύ σημαντικό στοιχείο στην επιτυχία του αποτελέσματος αποτελεί και η τεχνική που εφαρμόζεται, αλλά και ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς χρειάζεται ένας ικανοποιητικός αριθμός προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ινοβλάστες και να παράγουν νέο κολλαγόνο!

Τι αποτέλεσμα θα δω;
Η εφαρμογή των νημάτων προσδίδει εκ νέου σφριγηλότητα, λάμψη και φωτεινότητα στο δέρμα. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο μεσαίο και κατώτερο τμήμα του προσώπου, που είναι και οι πιο δύσκολες περιοχές, βελτιώνοντας το περίγραμμα του προσώπου, το ενοχλητικό “προγούλι”, τις ρυτίδες καπνιστού, αλλά και τους επίμονους μαύρους κύκλους στην ευαίσθητη περιοχή του κάτω βλεφάρου.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Η δράση τους διαρκεί 9-18 μήνες ανάλογα με την υποκατηγορία και τον αριθμό νημάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Ακόμη και μετά την περίοδο που τα νήματα έχουν απορροφηθεί πλήρως μέσω υδρόλυσης, το αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι ορατό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Plus! H συγκεκριμένη τεχνική είναι συμβατή και συνδυάζεται απόλυτα με άλλες θεραπείες όπως υπέρηχοι, PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία) και χημικά peels για ακόμη πιο βαθιά εντυπωσιακά και με διάρκεια αποτελέσματα.

Δες ακόμα: 9 outfits που θα είναι πάντα στη μόδα!