Ομορφιά

Ακμή ενηλίκων: Αυτό το νέο serum είναι must στο καθημερινό skincare!

Το 40% των γυναικών μεταξύ 20-40 χρονών πάσχουν από ακμή, μια δερματική πάθηση που συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα και μετά το πέρας της εφηβείας με σημαντική ψυχολογικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Μάλιστα οι ενήλικες έχουν ένα ακόμα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν: τα σημάδια που αφήνει η ακμή στο πρόσωπο.

Όπως εξηγεί η Δρ. Brigitte Dreno, δερματολόγος και Πρόεδρος του Τμήματος Δερματολογίας και Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάντης στη Γαλλία, “στις ενήλικες γυναίκες η ακμή χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδεις κύστες που παρατηρούνται στην περιοχή της γνάθου και στον λαιμό“. Όμως παρότι φαίνεται να μοιάζει με την ακμή των εφήβων, στους ενήλικες χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη περίσσεια σμήγματος, η οποία οδηγεί σε κλειστούς φαγέσωρες και επιφανειακές φλεγμονώδεις αλλοιωσεις.

Η La Roche-Posay έχει βάλει εδώ και χρόνια στο μικροσκόπιό της την ακμή, ανεβάζοντας κάθε φορά και περισσότερο τον πήχυ όσον αφορά στην αντιμετώπισή της και την εξυγείανση της επιδερμίδας. Τώρα, έρχεται με ένα νέο serum, το Effaclar Ultra Concentrated Serum, που δρα στοχευμένα στην ακμή ενηλίκων, δίνοντας ορατά αποτελέσμα στην όψη του δέρματος, στους ερεθισμούς, στα μαύρα στίγματα και στα σημάδια όχι μόνο της ακμής αλλά και της γήρανσης!

Στην καρδιά της σύνθεσής του πρωταγωνιστεί ένας συνδυασμός απολεπιστικών και καταπραϋντικών συστατικών, σε υψηλές συγκεντρώσεις, για μέγιστη αποτελεσματικότητα στο δέρμα με τάση ακμής ενηλίκων – συγκεκριμένα: LHA (0,45%), ένα παράγωγο του σαλικυλικού οξέος, που απολεπίζει απαλά την επιφάνεια του δέρματος και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, Σαλικυλικό Οξύ (1.5%) φυσικής προέλευσης το οποίο διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα, αποφράσσει τους πόρους και προλαμβάνει τη συσσώρευση σμήγματος, Γλυκολικό Οξύ (3.5%) από ζαχαρότευτλα, το οποίο ενισχύει την κυτταρική ανανέωση, βελτιώνει τη λάμψη και τη διαύγεια του δέρματος και έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στα σημάδια, Νιασιναμίδη (2%) η οποία μειώνει τους πόρους και φωτίζει τις σκούρες κηλίδες και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay (2%) που καταπραύνει και ανακουφίζει από το δυσφορία.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:  83% των καταναλωτών που έλαβαν μέρος σε κλινική μελέτη δήλωσαν πως είδαν το δέρμα τους πιο λείο, με πιο βελτιωμένη υφή από το επόμενο κιόλας πρωί της χρήσης! Μετά από 4 εβδομάδες καθημερινής εφαρμογής, έδειξε εντυπωσιακά αποτελέσματα στους ερεθισμούς (-45%), στα μαύρα στίγματα (-20%) και στα σημάδια (-49%). Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ορός έδωσε αποτελέσματα και στα σημάδια γήρανσης, με το 92% των γυναικών που έλαβαν μέρος στη δοκιμή να δηλώνουν πως είδαν λείανση και στις λεπτές γραμμές, γεγονός που οφείλεται στο γλυκολικό οξύ που περιέχει.

Αν όλα αυτά δεν αποδεικνύουν πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε το Effaclar Ultra Concentrated Serum στο καθημερινό σου skincare, αν αντιμετωπίζεις ακμή ενηλίκων, τότε τι;

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Πώς θα δείχνεις ξεκούραστη το πρωί ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί ελάχιστα!

Έλαιο από σπόρους chia: Το νέο it συστατικό της κοσμετολογίας που θα συζητηθεί!

Adele: Το μυστικό πίσω από το εντυπωσιακό 60s χτένισμά της για τη Vogue!