Ομορφιά

Αμπούλες: Tο hot skincare trend που μας έχει ενθουσιάσει!

Οι αμπούλες, ευρέως διαδεδομένες από την K-beauty, είναι σίγουρα μια ισχυρή προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, skin gurus υπόσχονται πως κάνουν θαύματα ενώ είναι ένα skincare trend που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο και να μην κάνω την έρευνα ομορφιάς μου για αυτές!

Για να μην μπερδεύεστε γιατί με τα τόσα προϊόντα και βήματα στην skincare routine σίγουρα επικρατεί μια σύγχυση στο κεφάλι σας, το προϊόν αυτό είναι η πιο ισχυρή εκδοχή ενός ορού – serum.

Είναι ουσιαστικά συμπυκνωμένοι οροί ομορφιάς, διαθέτουν υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών από τα serums και χρησιμοποιούνται στοχευμένα για μικρό χρονικό διάστημα. Συνιστάται η χρήση τους  μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και πριν το serum.

Και για να πούμε και περισσότερα χρήσιμα πράγματα μια αμπούλα χρησιμοποιείται περιστασιακά, μία ή δύο φορές την εβδομάδα με κενό 3 ημερών, ενώ ένας ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και δύο φορές την ημέρα.

Είναι σκεφτείτε σαν ένα σφηνάκι του ορού σας.

Και τα δύο ωστόσο έχουν την ικανότητα να φωτίζουν, να συσφίγγουν, να ενυδατώνουν, να προστατεύουν, να θρέφουν και να επανορθώνουν το δέρμα. Ωστόσο, για μακροχρόνια και πιο γρήγορα αποτελέσματα, οι οροί και οι αμπούλες μπορούν να συνδυαστούν μαζί, ανάλογα βέβαια με τις ανησυχίες της επιδερμίδας.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν το πρόσωπό σας αισθάνεται ξηρό και θαμπό, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια ενυδατική αμπούλα όπως το υαλουρονικό οξύ ως μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Φυσικά, όταν προσθέτετε οτιδήποτε νέο στη ρουτίνα σας, είναι πάντα σκόπιμο να συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος, καθώς είναι πολύ συμπυκνωμένο και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα: DIY: Φτιάξε τα πιο cool άλατα μπάνιου με τριαντάφυλλo, αντιγράφοντας το best seller προϊόν της Kylie Jenner!