Ομορφιά

Αντηλιακή προστασία: Η Θεανώ Μπέλλα σας αποκαλύπτει τα πάντα για το σημαντικότερο βήμα της καθημερινής ρουτίνας!

Γνωρίζετε όλες τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα σας και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείτε καθημερινά, την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες.

Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η Θεανώ Μπέλλα για να λύσει τις 4 βασικές σας απορίες. 

Πότε πρέπει να βάζετε αντηλιακό; Όλο το χρόνο και όχι κατά την περίοδο των διακοπών μόνο. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι περισσότερες βλάβες στο δέρμα προκαλούνται από την άνοιξη.

Και κάτι ακόμη: Τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει το αντηλιακό φίλτρο το οποίο θα συγκρατήσει τις υπεριώδεις ακτίνες. Μετά τον σωστό καθαρισμό και την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας ημέρας, περιμένετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να απλώσετε την αντηλιακή σας.

Μην ξεχνάτε σημεία όπως αυτιά, λαιμός, ντεκολτέ και τις ράχες των χεριών.

Έχετε επιλέξει το σωστό αντηλιακό; Το προϊόν που χρησιμοποιείτε καθημερινά πρέπει να έχει μορφή κρέμας και όχι λάδι ή gel.

Παράλληλα πρέπει να έχει πλούσια σύνθεση με καλά λιπαρά όπως για παράδειγμα το jojoba oil που διατηρεί την υγρασία ειδικά αν το δέρμα σας είναι ξηρό και αφυδατωμένο.

Ποια είναι τα πιο απαραίτητα αντηλιακά φίλτρα; Οι αντηλιακές κρέμες περιέχουν τόσο τα κλασικά χημικά φίλτρα όσο και  micropigments, εκείνα δηλαδή που περιέχουν στη σύνθεση τους λεπτόκοκκα συστατικά που αντανακλούν το ηλιακό φως και προστατεύουν από όλες τις υπεριώδης ακτίνες.

Η χρήση των micropigments μάλιστα έχει μειώσει πολύ τα ποσοστά των χημικών φίλτρων στα καλλυντικά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται λιγότερες αλλεργίες. Σχεδόν όλα τα αντηλιακά πλέον, βασίζονται στα μικρόκοκκα φίλτρα με σημαντικότερο το διοξείδιο τού τιτανίου (TiO2).

Ποιος τύπος δέρματος επηρεάζεται περισσότερο από τις ακτίνες του ήλιου; Αν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα επιβάλλεται να φοράτε την αντηλιακή σας κρέμα καθημερινά, ακόμη κι αν δεν βγείτε από το σπίτι.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Σήμερα θα φορέσετε κορδέλα στα μαλλιά σας αντιγράφοντας την Elsa Hosk!

H Nicola Peltz σας δείχνει πως θα δημιουργήσετε το πιο εύκολο, glam και τέλειο cat eye!