Ομορφιά

Απολεπιστικό ή ενυδατικό τόνερ; Τι να διαλέξω και που διαφέρουν

Εσείς που παρακολουθείτε τις τάσεις στην ομορφιά θα έχει πάρει το μάτι σας πως το τόνερ έχει κάνει τρελό come back! Είναι το βήμα που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις skip στη ρουτίνα ομορφιάς σου και μπαίνει αμέσως μετά τον καθαρισμό. Μέχρι και η Kim Kardashian, η οποία λατρεύει το skincare, που δεν το είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση αποθέωσε το τόνερ, που μέχρι σήμερα πίστευε πως είναι απλό νερό, και τα οφέλη του στην επιδερμίδα. Αλήθεια εάν το εντάξεις στην περιποίηση του προσώπου σου θα δεις τεράστια διαφορά καθώς έπειτα απορροφώνται πολύ καλύτερα τα προϊόντα που θα εφαρμόσεις!

Ωστόσο προσοχή! Στην αγορά κυκλοφορούν πέρα από ενυδατικά τόνερ και απολεπιστικά που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Για να τα ξεκαθαρίσετε και στο μυαλό μας και για να μην αγοράσετε κάτι που τελικά δεν σας κάνει, ακολουθεί μια ανάλυση των συστατικών και των πλεονεκτημάτων τους:

#Ενυδατικό τόνερ:

Συστατικά: Τα ενυδατικά τόνερ συνήθως περιέχουν νερό, γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και διάφορα φυτικά εκχυλίσματα. Εστιάζουν στην ενυδάτωση και την ανανέωση του δέρματος. Όσες περισσότερες στρώσεις βάλεις και αφιερώσεις χρόνο τόσο πιο λαμπερό θα δεις το δέρμα σου. Οι Κορεάτισσες εφαρμόζουν το τόνερ, που το ονομάζουν λοσιόν, έως και 7 φορές πριν βάλουν το serum! Κάτι θα ξέρουν!

Οφέλη:

div class="cntlpInContentDesktop">

Ενυδάτωση: Ενισχύουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ξηρότητας και στη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού.

Καταπραϋντικά: Μπορούν να ηρεμήσουν και να καταπραΰνουν το δέρμα, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.

Προετοιμασία της επιδερμίδας: Προετοιμάζουν το δέρμα για τα επόμενα προϊόντα, βοηθώντας τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες να είναι πιο αποτελεσματικοί και δραστικοί.

#Απολεπιστικό τόνερ:

Συστατικά: Τα απολεπιστικά τόνερ συχνά περιέχουν άλφα υδροξυοξέα (AHAs) όπως το γλυκολικό οξύ ή βήτα υδροξυοξέα (BHAs) όπως το σαλικυλικό οξύ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και σε μια πιο λεία όψη της επιδερμίδας!

Οφέλη:

Απολέπιση: Βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποφράσσοντας τους πόρους και βελτιώνουν την υφή του δέρματος.

Έλεγχος ακμής και μαύρων στιγμάτων: Τα BHA είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη διείσδυση των πόρων, καθιστώντας τα ευεργετικά για το δέρμα με τάση ακμής ή συμφόρηση.

Λάμψη: Η απολέπιση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιο φωτεινό, πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Τι να προτιμάτε και πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε:

Η επιλογή εξαρτάται καθαρά από τον τύπο του δέρματός σας και τις ανησυχίες του!

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό ή ευαίσθητο, ένα ενυδατικό τόνερ είναι καλύτερο και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρωί και βράδυ.

Εάν έχετε λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, ανησυχείτε για την υφή και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, ένα απολεπιστικό τόνερ είναι σωτήριο. Ξεκινήστε με 2-3 φορές την εβδομάδα και σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα εάν το δέρμα σας το ανέχεται. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς μπορούν να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και τους δύο τύπους τόνερ στη ρουτίνα σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό τόνερ το πρωί και ένα απολεπιστικό τόνερ το βράδυ (τις καθορισμένες ημέρες).

Προσαρμόστε τη συχνότητα με βάση το πως ανταποκρίνεται στην επιδερμίδα σας για να αποφύγετε ενδεχόμενο ερεθισμό. Εάν δεν έχεις την υπομονή να εφαρμόζεις τόσα προϊόντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ευκολία toner mist ή toner pads!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα: Diy smudge sticks: Βάλε θετική ενέργεια στο χώρο σου