Ομορφιά

Beauty school: Το φερουλικό οξύ, ο άγνωστος ήρωας της επιδερμίδας!

Το skincare έχει γίνει ένα ολοκληρωμένο τελετουργικό και συστατικά όπως το φερουλικό οξύ, βρίσκονται ευρέως σε κρέμες, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβώς τι προσφέρει στην επιδερμίδα!

Το φερουλικό οξύ είναι ένας τύπος αντιοξειδωτικού που βρίσκεται συνήθως στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών, ιδιαίτερα σε δημητριακά όπως το ρύζι, το σιτάρι και τη βρώμη.

Χρησιμοποιείται όμως συχνά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος λόγω της ικανότητάς του να προστατεύει το δέρμα από περιβαλλοντικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένης της υπεριώδους ακτινοβολίας και της ρύπανσης.

Αλλά πάμε να δούμε αναλυτικά τα οφέλη του ώστε να το εντάξουμε στην skincare routine μας!

#Αντιοξειδωτική προστασία:

Το φερουλικό οξύ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα του δέρματος, οδηγώντας σε σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές και μαύρα στίγματα.

#Πρόληψη βλαβών από τον ήλιο:

Το φερουλικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού σταθεροποιώντας τα συστατικά και προστατεύοντας το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αντηλιακό.

#Φωτεινότητα επιδερμίδας:

Το φερουλικό οξύ ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματος και μειώνει της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Λειτουργεί διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνοντας την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος.

#Μειωμένη φλεγμονή:

Το φερουλικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος.

Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για άτομα με ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα.

Πως όμως χρησιμοποιείται το ευεργετικό αυτό συστατικό;

Αρχικά αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φερουλικό οξύ.

Βρίσκεται σε μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ορών, των ενυδατικών και των αντηλιακών.

#Αναζητήστε προϊόντα που αναφέρουν το φερουλικό οξύ ως ενεργό συστατικό.

#Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με βιταμίνη C και E:

Το φερουλικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και Ε. Υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν και τα τρία συστατικά για μέγιστα οφέλη.

#Εφαρμόστε το το πρωί:

Για να έχετε τα περισσότερα οφέλη αντηλιακής προστασίας, εφαρμόστε προϊόντα που περιέχουν φερουλικό οξύ το πρωί πριν βγείτε έξω.

#Αποθηκεύστε το σωστά:

Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ισχύ, αποθηκεύστε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας που περιέχουν φερουλικό οξύ σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Είναι τόσα πολλά τα οφέλη που που προσφέρει το φερουλικό οξύ, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα: Margot Robbie: Η αλογοουρά της με επιρροές από τα 60’s είναι must!