Ομορφιά

Θέλετε να φωτίσετε με φυσικό τρόπο τα μαλλιά σας; Να τι μπορείτε να κάνετε!

Κάποιες από εσάς δεν έχετε βάψει ποτέ τα μαλλιά σας και αξίζετε τα συγχαρητήρια μας. Οι περισσότερες έχετε ανοιχτόχρωμο τόνο ο οποίος το Καλοκαίρι με τον ήλιο και τη θάλασσα αποκτούν φυσικές ανταύγειες. Τώρα σας ζηλεύουμε ακόμη πιο πολύ.

Παρ’ όλα αυτά έχετε μπει αρκετές φορές στον πειρασμό να κλείσετε ραντεβού με τον hair colorist αφού θέλετε να φωτίσουν τα μαλλιά σας και να αποκτήσουν μια ξανθιά απόχρωση.

Οι ίδιοι οι hair colorists όμως σας προτείνουν να αφήσετε τα μαλλιά σας στην ησυχία τους και στο υπέροχο φυσικό τους χρώμα. Ούτως ή άλλως θα αναγκαστείτε να τα βάψετε όταν κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα λευκά.

Υπάρχουν άλλωστε πολλοί και φυσικοί τρόπο να τα ξανοίξετε και να τους χαρίστε έναν πιο ανοιχτό τόνο και ταυτόχρονα λάμψη. Και μεταξύ μας τώρα, είμαστε σίγουρες ότι κάποιους τους έχετε ήδη δοκιμάσει με μεγάλη ή μικρότερη επιτυχία.

Οι ειδικοί λοιπόν σας αποκαλύπτουν ποιοι είναι κατάλληλοι για εσάς και ποιους πρέπει να αποφύγετε αφού υπάρχει περίπτωση ακόμη και να θαμπώσουν ή να αφυδατώσουν τα μαλλιά σας.

Μπορείτε να το κάνετε μόνες στο σπίτι με φυσικά συστατικά που υπάρχουν στην κουζίνα και στο ψυγείο σας. Όπως για παράδειγμα ο χυμός λεμονιού. Η παλιά, καλή και παραδοσιακή συνταγή. Καθώς επίσης η μπύρα, το ξύδι, το χαμομήλι και η μαγειρική σόδα.

Αν έχετε ήδη ξηρά μαλλιά καλό είναι να αποφύγετε τη μπύρα και τη σόδα γιατί θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Το χαμομήλι και το λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς.

Θα απλώσετε το χυμό τους στις άκρες μόνο αποφεύγοντας τις ρίζες οι οποίες έχουν την τάση να κοκκινίζουν με τα συγκεκριμένα συστατικά. 

Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά μάσκες και σπρέι ενυδάτωσης με καρύδα και χαμομήλι στη σύνθεση τους αφού κρατούν κλειδωμένη την υγρασία στην τρίχα και παράλληλα φροντίζουν το νέο, φυσικό σας χρώμα.

Ενώ μία φορά την εβδομάδα σας προτείνουμε να κάνετε μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας με μικρή ποσότητα ελαιόλαδου.

Φωτό: Unsplash 

Μια ματιά ακόμα:

Τα αντηλιακά της Άνοιξης: Πώς θα προστατέψεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου από τον ήλιο!

DIY beauty μυστικά από τις αγαπημένες μας celebrities που θα σας ενθουσιάσουν!

Blush: Δείτε πως θα το απλώσετε στο σωστό σημείο με τη βοήθεια 2 τραυμαπλάστ -ΒΙΝΤΕΟ!