Ομορφιά

Shiny nails: Έτσι θα δώσουμε διάρκεια στο μανικιούρ μας

nails

Ένα συχνό καλοκαιρινό “βάσανο” είναι το πόσο εύκολα και γρήγορα ξεθωριάζουν τα βερνίκια νυχιών και χαλάει το μανικιούρ μας. Ο ήλιος, το θαλασσινό νερό δεν είναι σύμμαχοι με το χρώμα και εμείς ψάχνουμε τρόπους για να διαρκέσει περισσότερο το χρώμα αλλά και προστατεύσουμε τα νύχια μας!

Πώς μπορείτε όμως να κάνετε το βερνίκι νυχιών σας να διαρκεί περισσότερο; Υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε shiny nails!

TIPS για λαμπερά νύχια:

#Προετοιμάστε τα νύχια σας:

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα νύχια σας καλά για να αφαιρέσετε τυχόν λάδια ή υπολείμματα. Κόψτε και διαμορφώστε τα νύχια σας και σπρώξτε απαλά προς τα πίσω τα πετσάκια σας.

#Εφαρμόστε μια βασική στρώση:

Η βασική στρώση παρέχει μια λεία επιφάνεια για το βερνίκι νυχιών και το βοηθά να προσκολλάται καλύτερα. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βάσης σε κάθε νύχι και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν συνεχίσετε.

#Στρώστε λεπτές στρώσεις:

Αντί να απλώσετε ένα παχύ στρώμα βερνίκι νυχιών, εφαρμόστε δύο ή τρεις λεπτές στρώσεις. Τα λεπτά στρώματα στεγνώνουν γρηγορότερα και είναι λιγότερο πιθανό να μουτζουρωθείτε ή να κάνει γραμμές το βερνίκι! Αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε την επόμενη.

#Σφραγίστε τις άκρες:

Όταν απλώνετε το βερνίκι νυχιών, φροντίστε να σφραγίζετε την ελεύθερη άκρη κάθε νυχιού βουρτσίζοντας το βερνίκι οριζόντια κατά μήκος της άκρης. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ.

#Αποφύγετε το ζεστό νερό και τις σκληρές χημικές ουσίες:

Το ζεστό νερό και ορισμένες χημικές ουσίες μπορεί να αποδυναμώσουν και να διαλύσουν το βερνίκι νυχιών. Όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού ή πλένετε πιάτα, φοράτε γάντια για να προστατεύσετε τα νύχια σας. Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού ή χημικά, προσπαθήστε να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα νύχια σας.

#Εφαρμόστε ένα top coat:

Μόλις το βερνίκι νυχιών σας στεγνώσει τελείως, εφαρμόστε ένα top coat υψηλής ποιότητας. Ένα top coat προσθέτει λάμψη, προστατεύει το βερνίκι από θρυμματισμό και είναι το μυστικό για jelly nails όταν πάει να ξεθωριάσει το βερνίκι. Εφαρμόστε ξανά το top coat κάθε λίγες μέρες για να διατηρήσετε τη λάμψη στα άκρα σας.

nails

#Να προσέχετε τις δραστηριότητες:

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία για το άνοιγμα συσκευασιών ή το ξύσιμο επιφανειών, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θρυμματισμό ή ξεφλούδισμα του βερνικιού.

#Ενυδατώστε τα νύχια και τα πετσάκια σας:

Το να διατηρείτε τα νύχια και τα πετσάκια σας ενυδατωμένα είναι απαραίτητο και για την παράταση του μανικιούρ σας. Εφαρμόστε τακτικά λαδάκια θρέψης ή μια θρεπτική κρέμα χεριών.

#Αποφύγετε την υπερβολική ζέστη και το ηλιακό φως:

Η έκθεση σε υπερβολική ζέστη και ηλιακό φως προκαλεί ξεθώριασμα ή αποχρωματισμό του βερνικιού. Διατηρήστε τα νύχια σας προστατευμένα χρησιμοποιώντας αντηλιακό ακόμα και στα χέρια!

#Εφαρμόστε ανάλογα με τις ανάγκες:

Εάν παρατηρήσετε τυχόν ατέλειες στο βερνίκι νυχιών σας, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα μόνο σε εκείνο το σημείο, συμπληρώστε ένα top coat για να το αναμείξετε!

Έτσι θα διατηρήσετε ένα όμορφο μανικιούρ, τα άκρα σας θα είναι ενυδατωμένα και δυνατά!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

Summer essentials: 9+1 προϊόντα ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα