Επιδερμίδα
Φοράτε φον ντε τεν και το Καλοκαίρι; Τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα φρέσκο και δροσερό αποτέλεσμα!
Tips & Trends
To πιο έξυπνο hack για να μετατρέψεις το κολιέ σου σε βραχιόλι (VIDEO)
Μακιγιάζ
Λευκό eyeliner: Τα ωραιότερα looks των celebrities και τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να τα αντιγράψετε!
Tips & Trends
Τα 4 ολόσωμα μαγιό που θα σε ξετρελάνουν αυτό το Καλοκαίρι (+ πώς θα τα φορέσεις στην παραλία)

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις νέες προόδους της τεχνολογίας οι επιστήμονες είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους βιολογικούς μηχανισμούς του δέρματος. Η Γλυκοβιολογία (η επιστήμη η οποία μελετά τα σάκχαρα των οργανισμών) με παρελθόν το οποίο υποστηρίζεται από 100 χρόνια έρευνας και 7 βραβεία Νόμπελ  ξεπροβάλλει τα τελευταία χρόνια ως ο κλάδος ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την επιστήμη του μέλλοντος. Η Γλυκοβιολογία αποτελεί μια καθοριστική καινοτομία στην κατανόηση της βιολογίας, ιδίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της δομής των ιστών, την ενδοκυτταρική λειτουργία αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων.

Συνέργεια γνώσης και εμπειρίας

 H εταιρεία Yves Saint Laurent δημιούργησε την επιτροπή YSL SKINSCIENCE για να εφαρμόσει τις νέες ανακαλύψεις της γλυκοβιολογίας στο δέρμα και να δημιουργήσει επιστημονικές συνέργειες που θα βοηθήσουν στον αγώνα κατά της γήρανσης.
Η επιτροπή στα πλαίσια του 42 Ετήσιου Συνεδρίου της ESDR (Ευρωπαική Εταιρεία Δερματολογικής Ερευνας) διοργάνωσε στη Βενετία συμπόσιο με θέμα ¨Η γλυκοβιολογία και η γήρανση του δέρματος¨ το οποίο βασίστηκε σε σημαντικές έρευνες που αποδεικνύουν τη σχέση ανάμεσα στις γλυκάνες και στη γήρανση της επιδερμίδας.

Οι γλυκάνες στο μικροσκόπιο
<Ο κόσμος της Γλυκοβιολογίας εμπεριέχει τεράστιες προκλήσεις και ευκαιρίες. Παρακολουθούμε την εμφάνιση επαναστατικών εφαρμογών στο κλάδο των επιστημών ζωής> τονίζει ο κορυφαίος καθηγητής Peter H.  Seeberger μέλος της επιτροπής ειδικός στις επιστήμες των σακχάρων και Διευθυντής του τμήματος Μοριακών Συστημάτων στο Ινστιτούτο Max Planck <Η σημασία των γλυκανών ως ένας ¨τρίτος βιολογικός κώδικας¨ έχει πλέον αναγνωριστεί και ανοίγει το δρόμο για νέα προϊόντα και εφαρμογές>.

Οι γλυκάνες σχηματίζουν σακχαριδικές αλυσίδες στην επιφάνεια των κυττάρων του δέρματος, και λειτουργούν σαν «κεραίες ανίχνευσης». Συμπεριφέρονται σαν πραγματικά «κλειδιά», τα οποία έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν το δυναμικό νεότητας των κυττάρων.

Οι γλυκάνες προσδένονται στους υποδοχείς των γειτονικών κυττάρων, σαν ένας μηχανισμός «κλειδιού-κλειδαριάς», για να μεταφέρουν ζωτικά μηνύματα, ορισμένα από τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπλαση του δέρματος. Έτσι ενεργοποιείται μια σειρά μεταβολικών αντιδράσεων, καθώς και η σύνθεση μακρομορίων, τα οποία ανανεώνουν συστηματικά τη θεμέλια ουσία του δέρματος.

Τα …Κλειδιά για τη νεότητα των κυττάρων

Οι γλυκάνες, που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα, έχουν την ικανότητα να «ξεκλειδώνουν» το δυναμικό νεότητας των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η ποσότητα των γλυκανών μειώνεται, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Έτσι τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους: ρυτίδες, έλλειψη τόνωσης, θαμπή όψη κ.λπ.

 Αξιοποιώντας τις νέες μελέτες που αφορούσαν την ποιότητα του δέρματος, την λάμψη αλλά και την ομοιόμορφη απόχρωση, η Επιτροπή YSL SKINSCIENCE ανέπτυξε ένα σύμπλεγμα ενεργών συστατικών που ενσωματώνει 3 γλυκάνες στη καλύτερη δυνατή τους συγκέντρωση το  Glycanactif-WTTM.

Σχεδιασμένο για να δρα σαν ένα κυτταρικό κλειδί, το Glycanactif™ «ξεκλειδώνει» τα κύτταρα, για να διεγείρει τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα της επιδερμίδας. Αυτό το πρωτοποριακό σύμπλεγμα αναδημιουργεί τις γλυκάνες που χάνονται με την πάροδο του χρόνου και ενισχύει τη σύνθεση των θεμελιωδών συστατικών της αρχιτεκτονικής του δέρματος και τους μηχανισμούς ανάπλασης του.

Η νεότητα περνά μέσα από τη γλυκοβιολογία
Στην εταιρεία Yves Saint Laurent, αποκωδικοποίησαν τη νεότητα της επιδερμίδας με έναν επαναστατικό τρόπο. Βασισμένοι στις νεότερες ανακαλύψεις της γλυκοβιολογίας για το δέρμα, δημιούργησαν τη σειρά περιποίησης  FOREVER YOUTH LIBERATOR  που «ξεκλειδώνει» τα κύτταρα και απελευθερώνει μηνύματα για ενίσχυση της νεότητας.

×