Ομορφιά

Dry Brushing: Η καλύτερη μέθοδος αποτοξίνωσης για το σώμα!

Τώρα που σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να βγάλουμε τα μαγιό μας, θέλουμε μαύρισμα, ίσως και λιγότερη κυτταρίτιδα, σίγουρα όμως βελούδινη επιδερμίδα, σας έχω την λύση…με μια βούρτσα απλά!

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια τεχνική αυτοφροντίδας που περιλαμβάνει τη χρήση βούρτσας με φυσικές τρίχες για απαλό μασάζ και απολέπιση του δέρματος. Εάν ξεκινήσεις τώρα θα δεις μεγάλη διαφορά μέχρι το καλοκαίρι!

Η διαδικασία περιλαμβάνει το βούρτσισμα της επιδερμίδας με ένα συγκεκριμένο μοτίβο, συνήθως ξεκινώντας από τα πόδια και με ανοδικές κινήσεις προχωρώντας προς τα πάνω, την καρδιά.

Για να πετύχετε την τέλεια αποστράγγιση της επιδερμίδας, να διώξετε τις τοξίνες και να πείτε αντίο στα πρηξίματα, θα χρειαστείτε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες με μακριά λαβή, κατά προτίμηση κατασκευασμένη από φυτικά υλικά όπως κάκτος ή σχοινί σιζάλ.

Δεν έχετε παρά να μπείτε στο μπάνιο!

Χρησιμοποιήστε σταθερή, αλλά ήπια πίεση και αποφύγετε το πολύ σκληρό ή πολύ δυνατό βούρτσισμα, το οποίο προκαλεί ερεθισμό.

Ξεκινήστε με τα πόδια, μετά κάντε τα χέρια σας και ολοκληρώστε βουρτσίζοντας την πλάτη και το στομάχι σας.

Τα οφέλη του “dry brushing”:

#Απολέπιση του δέρματος.

#Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

#Βελτίωση της εμφάνισης της υφής του δέρματος.

#Διέγερση του λεμφικού συστήματος.

#Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

#Ανακούφιση από το άγχος.

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του λεμφικού συστήματος, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το στεγνό βούρτσισμα δεν πρέπει να γίνεται σε ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα και θα πρέπει να αποφεύγεται εάν έχετε ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση.

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τη βούρτσα σας καθαρή και στεγνή μεταξύ των χρήσεων για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα Bιταμίνης C: 5+1 oροί για φωτεινή επιδερμίδα