Tips & Trends
Αυτό το πουκάμισο αποτελεί τη Νο1 τάση του Φθινοπώρου -Μπορείς να το φορέσεις από τώρα!
Μαλλιά
Τα 3 λάθη που κάνετε μετά το λούσιμο και πρέπει να σταματήσετε asap!
Άσκηση
Η 8λεπτη πρωινή προπόνηση που θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος!
News & Trends
H Kesha είναι πλέον beauty vlogger -Δείτε το πρώτο βίντεο που ανέβασε με συμβουλές μακιγιάζ!
Home / Ομορφιά / Editor's choice / Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις την εικόνα σου και ταυτόχρονα να συμβάλλεις σε ένα σημαντικό σκοπό

Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις την εικόνα σου και ταυτόχρονα να συμβάλλεις σε ένα σημαντικό σκοπό

Η εικόνα μας. Ένα μεγάλο κεφάλαιο. Πόσες φορές δεν απλώνουμε την ενυδατική κρέμα και στο μυαλό μας έρχεται το μοντέλο της διαφημιστική καμπάνιας; Και πρέπει να το παραδεχτούμε πως δεν του μοιάζουμε και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που δημιουργεί την προβολή της τέλειας εικόνας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου τα social media προωθούν  πρότυπα τα οποία, κακά τα ψέματα, δεν έχουν να κάνουν με την καθημερινή γυναίκα. Εδώ και λίγο καιρό βέβαια υπάρχει ένα κίνημα ώστε αυτή ακριβώς η βιομηχανία να εκπροσωπείται από αληθινές, απλές γυναίκες αλλά και πάλι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Και οι απλές γυναίκες τι ακριβώς σκέφτονται ή νοιώθουν; Έρευνες που πραγματοποιούνται παγκοσμίως αναφέρουν πως 70% των γυναικών πιστεύουν πως δεν αντιπροσωπεύονται στις εικόνες που βλέπουν καθημερινά και αυτή είναι η πραγματικότητα. Παράλληλα έχουν ένα μεγάλο παράπονο και ένσταση ταυτόχρονα: δεν μπορούν να γίνουν αυτό που βλέπουν. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό μιας και οι εικόνες δεν αποτελούνται από ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς αλλά από γυναίκες που είναι εξωπραγματικά  τέλειες.

Και κάτι τέτοιο, για ένα μεγάλο ποσοστό απλών γυναικών, αποτελεί πρόβλημα και παράλληλα επηρεάζει την καθημερινότητα, τις σχέσεις με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Φυσικά εδώ και αρκετές δεκαετίες, πολύ πριν τα social media η βιομηχανία της ομορφιάς ακολουθούσε τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο κάθε καμπάνιας γυναίκες που θύμιζαν stars του Hollywood. Ναι, κάθε γυναίκα θα ήθελε να μοιάσει σ’ αυτές ξεφεύγοντας από την ουσία που λέει ότι πρέπει να αγαπάμε την εικόνα μας γιατί είναι μοναδική, ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Με τo Dove να αναλαμβάνει δράση και να δημιουργεί την καμπάνια #ΔείξτεΕμάς, την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη φωτογραφιών παγκοσμίως, που δημιουργήθηκε από γυναίκες, με στόχο να σπάσει τα στερεότυπα ομορφιάς και να δείξει τον αληθινό μας εαυτό.

Zenazi Msusa

Photographer: Masego Morulane

Το Dove ένωσε τις δυνάμεις του με την Getty Images, την πιο μεγάλη και αξιόπιστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών παγκοσμίως, και την Girlgaze, μια κοινότητα γυναικών δημιουργών, με στόχο να συμβάλλει ενεργά στην αυθεντική απεικόνιση των γυναικών στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση.

Η συλλογή περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες από 39 χώρες και έπεται συνέχεια. Χωρίς «διορθώσεις», ψηφιακή παραμόρφωση, φίλτρα και ειδικό φωτισμό. Αληθινές, γήινες και απλές.

Francesca Ladiana

Photographer: Guen Fiore

Σκοπός είναι να φανεί παντού η αληθινή ομορφιά, η ξεχωριστή, η δική μας. Γίνε και εσύ μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας #ΔείξτεΕμάς και δείξε την αληθινή σου ομορφιά.

Και όχι μόνο, αφού εμείς μπορούμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο, σωτήριο και πολύ σημαντικό: Να βοηθήσουμε έμπρακτα τις γυναίκες-θύματα της βίας. Από τις 7 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου επισκέψου επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναζήτησε τα ειδικά Photo Stations, φωτογραφίσου όπως πραγματικά είσαι, και με κάθε φωτογραφία στο Instagram με #ΔείξτεΕμάς ή αγοράζοντας προϊόντα Dove αποκλειστικά από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλεις στην ανανέωση του εξοπλισμού του 1ου Συμβουλευτικού Κέντρου για γυναίκες θύματα βίας, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Μέσα από την καμπάνια το Dove και η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύουν το σημαντικό έργο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών. Σκοπός του οργανισμού είναι να ενδυναμώσει τις γυναίκες θύματα βίας και να τις βοηθήσει να ανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη για την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο που προβαλλόμαστε. Ας δείξουμε στον κόσμο την αληθινή ομορφιά, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Emily Ratajkowski: Αποκαλύπτει τα 3 προϊόντα καθημερινής περιποίησης που της χαρίζουν τέλεια επιδερμίδα

Seaglass nails: Το χειμωνιάτικο trend που θα σας θυμίζει κάθε στιγμή το Καλοκαίρι

×