Ομορφιά

Επειδή μαζεύετε καθημερινά πλέον τα μαλλιά σας σε αλογοουρά δείτε τι πρέπει να προσέχετε

Τώρα που περνάτε όλη τη μέρα στο σπίτι, φοράτε τις φόρμες σας, αθλητικά ή και τις κάλτσες σας μόνο και μαζεύετε τα μαλλιά σας ψηλά σε αλογοουρά ή σε ένα messy bun. Λογικό αφού είναι το πιο πρακτικό χτένισμα. Το ίδιο κάνατε άλλωστε και στο γραφείο. Πιθανότατα έχετε αρκετές μέρες να χρησιμοποιήσετε συσκευές θερμότητας μιας και οι κυματισμού και οι μπούκλες δεν είναι του παρόντος. Σας καταλαβαίνουμε, κι εμείς το ίδιο ακριβώς κάνουμε.

Οι ειδικοί όμως θέλουν να προσέξετε λιγάκι με τις αλογοουρές αφού υπάρχει περίπτωση να προκαλέσετε φθορά στην τρίχα. Υπάρχουν λοιπόν τρία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε.

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας με πολύ σφιχτά λαστιχάκια. Δώστε μεγάλη σημασία στα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε όταν μαζεύετε τα μαλλιά σας ψηλά ή χαμηλά. Αν είναι πολύ σφιχτά θα σπάσουν στο συγκεκριμένο σημείο και δεν θέλετε κάτι τέτοιο. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε ένα scrunchie από απαλό ύφασμα όπως είναι το βελούδο ή ακόμη καλύτερα με ένα μαντήλι. Θα δείχνει όμορφο και στις selfies που σίγουρα ανεβάζετε στο Instagram.

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας όταν κοιμάστε. Είναι μια συνήθεια των γυναικών που έχουν μακριά μαλλιά. Ναι, σας ενοχλούν στον ύπνο αλλά είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε. Εναλλακτικά φορέστε και πάλι ένα μαντήλι ή ένα τουρμπάνι. Τα μαλλιά σας με αυτό τον τρόπο θα προστατευτούν και από την τριβή που προκαλεί φθορά και φριζάρισμα.

Προσπαθήστε να τα πιάνετε σε διαφορετικά σημεία κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει πως τη μία μέρα πιάστε τα μαλλιά σας σε μια χαλαρή αλογοουρά και την επόμενη σε ένα messy bun.

Καλό είναι επίσης να αφήνετε τα μαλλιά σας ελεύθερα φορώντας ένα μικρό clip στα πλάγια ή ένα headband και να τα πιάνετε μόνο όταν κάνετε δουλειές. Και προσοχή: Ποτέ δεν πιάνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Τα στεγνώνετε και τα αφήνετε στην ησυχία τους.

Διαβάστε ακόμη:

Η celebrity make up artist Katie Jane Hughes αποκαλύπτει επιτέλους το μυστικό για το εμβληματικό της winged liner (video)

Boyband fringes: To trend του Instagram που θα ζητήσετε από τον κομμωτή σας μόλις βγείτε από το σπίτι!