Μακιγιάζ
Lip tint: Μπορείτε να το φορέσετε και πάλι και σας έχουμε τα 5 ωραιότερα!
Tips & Trends
Steal the Look: Σήμερα αντιγράφουμε το casual look της Camila Coelho με ελάχιστο budget
Μαλλιά
Tiger Dailily: Είναι το ωραιότερο hair color trend της Άνοιξης!
Tips & Trends
AYTO το τζιν θα θέλεις να το προσθέσεις άμεσα στην ντουλάπα σου (VIDEO)
Home / Ομορφιά / Επιδερμίδα / Η βιταμίνη Ε πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και οι λόγοι είναι πολλοί

Η βιταμίνη Ε πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και οι λόγοι είναι πολλοί

Αν πιστεύετε ότι κάτι λείπει από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης αλλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε είμαστε σχεδόν σίγουρες ότι το βρήκαμε. Για την ακρίβεια το ανακάλυψαν οι επιστήμονες και οι facialists. Πρόκειται για τη βιταμίνη Ε που όλο και περισσότερα beauty brands ενσωματώνουν στις φόρμουλες φροντίδας της επιδερμίδας. Τι ακριβώς είναι όμως η βιταμίνη Ε και γιατί πρέπει να πάρει μια σημαντική θέση στην περιποίηση; Την απάντηση τη δίνουν οι δερματολόγοι.

Τι είναι η βιταμίνη Ε: Η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν βοηθά μόνο την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει τα βακτήρια αλλά λειτουργεί και ως ένα δυνατό αντιοξειδωτικό προστατεύοντας τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα και η ηλιακή ακτινοβολία.

Κάνει καλό στην επιδερμίδα; Φυσικά. Ενώ η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες παράλληλα διορθώνει τον χρωματικό του τόνο. Είναι μια βιταμίνη που βασίζεται στα έλαια και αυτό σημαίνει ότι φροντίζει σε βάθος τις ξηρές επιδερμίδες με σημάδια γήρανσης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που περιλαμβάνεται σε κρέμες ημέρες και προϊόντα περιποίησης σε μορφή λαδιού.

Πρέπει να την λαμβάνετε ως συμπλήρωμα ή πάνω στην επιδερμίδα; Το συμπλήρωμα έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα. Όσο αφορά το πρόσωπο όμως θα πρέπει να απλώνεται. Οι οροί για παράδειγμα που περιέχουν βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C λειτουργούν τέλεια αφού ο συνδυασμός προστατεύει την επιδερμίδα και παράλληλα χαρίζει υπέροχη λάμψη.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται: Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με βιταμίνη Ε αφού ενισχύει το πρόβλημα και πιθανότατα δημιουργήσει μα μορφή έξαρσης. Επιλέξτε φόρμουλα με βιταμίνη C που έχει ως βάση της το νερό και είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση της ακμής. Όσο αφορά τα συμπληρώματα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο ή την facialist πριν τη χρήση ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα αξεσουάρ μαλλιών που επιβάλλεται να φορέσετε το Πάσχα

Τα αντηλιακά προϊόντα που φροντίζουν την επιδερμίδα σε βάθος θα γίνουν η νέα σας beauty εμμονή

×