Ομορφιά

Essence: Γιατί γίνεται τόσος χαμός με αυτό το προϊόν ενυδάτωσης;

Το “Εssence” είναι ένα κρίσιμο και πολύ σημαντικό βήμα βασισμένο στην κορεατική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για να δώσεις το φουλ της ενυδάτωσης και λάμψη στο πρόσωπο!

Εάν και μας μύησε στο essence η κορεάτικη προσέγγιση στην ομορφιά πλέον πολλά δημοφιλή brands το έχουν εντάξει ως προϊόν στις skincare συλλογές τους! Εάν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα δει πως εμφανίζεται συνέχεια και εφαρμόζεται κατά κόρον πλέον από τις περισσότερες beauty addicts! Και αλήθεια εάν με ρωτάς από προσωπική εμπειρία σε περίπτωση που το εντάξεις καθημερινά στη ρουτίνα ομορφιάς σου δεν έχει γυρισμό, θα το χρησιμοποιείς φανατικά έπειτα για πάντα!

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την ουσία:

Το Essence είναι ένα ελαφρύ, υδαρές προϊόν περιποίησης που μπαίνει μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν τον ορό, για να προετοιμάσει την επιδερμίδα να δεχτεί τα υπόλοιπα συστατικά. Είναι κάτι σαν τόνερ θα λέγαμε απλά διαφέρει στην υφή που είναι συνήθως πιο κολλώδης. Ωστόσο μπορεί να εφαρμοστεί και μετά το τόνερ εάν δεν θέλεις να το παραλείψεις καθώς έχει πιο παχύρρευστη υφή!

Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έντονη ενυδάτωση, να τονώνει τη ζωτικότητα του δέρματος και να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα του.

Τα Essences περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών, καθιστώντας τα αποτελεσματικά στη βελτίωση της υφής του δέρματος αλλά και της συνολικής επιδερμίδας.

Βασικά χαρακτηριστικά του “Korean Essence”:

Ενυδάτωση: Μία από τις κύριες λειτουργίες της κορεατικής ουσίας είναι να παρέχει βαθιά ενυδάτωση. Βοηθά να γεμίσει το δέρμα και να διατηρήσει την ισορροπία της υγρασίας.

Λάμψη: Πολλά κορεάτικα αποστάγματα περιέχουν συστατικά όπως νιασιναμίδη, αρμπουτίνη, βλεννίνη σαλιγκαριού και εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας, τα οποία βοηθούν στη φωτεινότητα του δέρματος, στο ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων και στην εξομάλυνση της επιδερμίδας.

Αντιγήρανση: Τα Essences συχνά περιλαμβάνουν αντιγηραντικά συστατικά όπως πεπτίδια και αντιοξειδωτικά για τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ζυμώσεις: Συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το διήθημα ζύμωσης galactomyces, βρίσκονται συνήθως στα κορεατικά αποστάγματα. Προάγουν την ανανέωση των κυττάρων, βελτιώνουν την υφή του δέρματος και ενισχύουν την ελαστικότητα του.

Απορρόφηση: Τα κορεάτικα αιθέρια έλαια έχουν σχεδιαστεί για να απορροφώνται γρήγορα στο δέρμα. Συνήθως εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και πριν από ορούς και ενυδατικές κρέμες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Korean Essence:

Ξεκινήστε με καθαρό πρόσωπο μετά τον καθαρισμό και το τόνερ.
Ρίξτε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σας ή σε ένα βαμβάκι.
Χτυπήστε απαλά ή πιέστε την ουσία στο δέρμα σας, εστιάζοντας σε σημεία ανησυχίας ή όπου θέλετε να δείτε βελτίωση.
Ακολούθησε με τον ορό και την ενυδατική σου κρέμα.

Επιλέγοντας τη σωστή ουσία:

Η επιλογή της ουσίας θα πρέπει να βασίζεται στον τύπο του δέρματός σας και τις συγκεκριμένες ανησυχίες. Υπάρχουν διάφορα αποστάγματα διαθέσιμα για διαφορετικές ανάγκες του δέρματος, όπως ενυδάτωση, λάμψη ή αντιγήρανση.
Διαβάστε τις ετικέτες των προϊόντων για να βρείτε αποστάγματα που περιέχουν συστατικά κατάλληλα για τους στόχους της επιδερμίδας σας.

Η κορεατική ουσία είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, για glass & glowy skin που είναι και το ζητούμενο!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Mushroom bob: Το πιο elegant φθινοπωρινό χτένισμα