Ομορφιά

Εσύ και το ξυραφάκι σου: Χρήσιμα tips για να κάνεις με ασφάλεια αποτρίχωση στην περιοχή του bikini!

Υπάρχει πάντα μια παραδοσιακή, κατηγορία γυναικών που κάνει αποτρίχωση με ξυράφι. Όλες εσείς που δεν αποφασίσατε δηλαδή να προχωρήσετε στη μέθοδο του λέιζερ και δεν αντέχετε τον πόνο που προκαλεί το κερί.

Κι επειδή εμείς σας καταλαβαίνουμε, σας δίνουμε κατά καιρούς και κυρίως λίγο πριν το καλοκαίρι, τις απαραίτητες συμβουλές ώστε να πάνε όλα καλά και να μην υπάρχουν ατυχήματα. 

Και μετά τα πόδια, που είναι η εύκολη υπόθεση, έρχεται η σειρά της περιοχής του bikini. Πλησιάζει άλλωστε η στιγμή που θα φορέσετε και πάλι το μαγιό σας και όλα εκεί κάτω πρέπει είναι άψογα.

Χρειάζεται προσοχή όμως μιας και πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή όπου δημιουργούνται εύκολα ερεθισμοί. Λίγο πριν πάρετε το ξυράφι στα χέρια σας λοιπόν δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @bodyfeu

Αρχικά θα πρέπει να “τριμάρετε” την περιοχή σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει αποτρίχωση τους τελευταίους μήνες. Χρησιμοποιείστε ένα ψαλίδι που έχετε προηγουμένως απολυμάνει καλά.

Απολέπιση: Μπορείτε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με μια λούφα, την άγρια πλευρά του σφουγγαριού σας ή ένα απαλό προϊόν απολέπισης.

Μην επιλέξετε κάποια “σκληρή” φόρμουλα γιατί υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν ερεθισμός και κοκκινίλες μετά το ξύρισμα.

Απλώστε κρέμα ή τζελ ξυρίσματος: Αφού βεβαιωθείτε πως το δέρμα στην περιοχή είναι στεγνό, απλώστε μικρή ποσότητα και προχωρήστε στο ξύρισμα.

Αποφύγετε το αφρόλουτρο ή το σαπούνι. Δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου.

Ξυρίστε την περιοχή ακολουθώντας τη φορά από εκείνη που αναπτύσσονται οι τρίχες. Πάντα με ένα καινούριο και καθαρό ξυραφάκι.

Προσοχή, μην πιέζετε πολύ το ξυραφάκι στο δέρμα.

Ξεβγάζετε, καθαρίζετε καλά την περιοχή με αφρόλουτρο και την ενυδατώνετε με μια πλούσια κρέμα χωρίς άρωμα.

Είστε έτοιμες.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

Αυτό είναι το μυστικό της Chrissy Teigen για τέλεια, ενυδατωμένα και λαμπερά χείλη!

Η γυμνή φωτογραφία που ανέβασε η Lizzo κρύβει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλες τις γυναίκες!