Ομορφιά

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμα που φοράω;

perfume

Το άρωμα είναι σήμα κατατεθέν του κάθε ανθρώπου. Ποιος δε θέλει να μυρίζει όμορφα, να εντυπωσιάζει και ιδιαίτερα να την ρωτάνε “τι άρωμα φοράει”. Το περίεργο είναι ότι ενώ οι υπόλοιποι σε επαινούν για το άρωμα σου εσύ η ίδια δεν το μυρίζεις. Υπάρχει άραγε κάποια εξήγηση; Πραγματικά είναι ένα θέμα που όλες μας κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί και όμως υπάρχει εξήγηση!

Ένας κοινός λόγος είναι η οσφρητική κόπωση. Ακούγεται αρκετά επιστημονικό και κάπως έτσι είναι. Μετά από παρατεταμένη έκθεση σε ένα άρωμα η μύτη σου απευαισθητοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι οι υποδοχείς που επικοινωνούν με τον εγκέφαλο αρχίζουν να αδιαφορούν διότι πια δεν ιντριγκάρει η γνώριμη πια μυρωδιά τον εγκέφαλο.

Άλλος ένας λόγος είναι η υγρασία του δέρματος, η θερμοκρασία και οι συγκεκριμένες νότες αρωμάτων που μπορούν να μην σου ταιριάζουν. Ένα έντονα ενυδατωμένο δέρμα δεν αφήνει το άρωμα να έρθει σε άμεση επαφή με τη θερμοκρασία και με το ph του δέρματος ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί και να διαχυθεί.

Σίγουρα επίσης κάποιες νότες είναι πιο έντονες και πιο ιδιαίτερες όπως το πατσουλί ή το σανδαλόξυλο αλλά η επιλογή αρώματος είναι μια προσωπική υπόθεση.

Εννοείται ότι πάντα πρέπει να ελέγχεις αν το άρωμα δεν έχει «χαλάσει» είτε από περιβαλλοντικούς παράγοντες πχ έκθεση σε υγρασία είτε από μη χρήση.

Για να ενισχύσεις το άρωμα σου δοκίμασε να το εφαρμόσεις  σε σημεία παλμού όπως καρπός και λαιμός και απόφυγε το τρίψιμο. Ενίσχυσε τη μυρωδιά με κρέμα σώματος. Ακόμα και αν δεν υπάρχει αντίστοιχη του αρώματος σου αγόρασε μια κρέμα με ίδια την βασική νότα. Κάνε αρωματικό layering με eau de toilette και με hair spray.

Τέλος όσο και αν αγαπάς το άρωμα σου μπορείς να το αφήσεις λίγο στην άκρη και να διαλέξεις κάποιο άλλο για να «ξυπνήσεις» τη μύτη σου.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Caramel lips: 4+1 κραγιόν στο πιο hot χρώμα του φθινοπώρου