Ομορφιά

Ηair layering: Έτσι θα προστατεύσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου!

Μέχρι σήμερα ήξερες το skincare layering αλλά υπάρχει και το haircare layering αντίστοιχα.

Με τις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, το βάψιμο και το styling τα μαλλιά απαιτούν μια ποικιλία προϊόντων για να καλυφθούν οι καθημερινές τους ανάγκες.

Σου έχω τα πιο χρήσιμα tips για να βελτιώσεις την όψη της τρίχας που εάν τα τηρήσεις θα έχεις τα πιο υγιή μαλλιά ever!

Το λούσιμο είναι πολλές φορές μια διαδικασία βαρετή και έτσι το κάνεις γρήγορα και μηχανικά. Δεν πρέπει όμως.

Αρχικά χτένισε καλά τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο. Αυτό θα βοηθήσει να διεισδύσουν καλύτερα όλα τα δραστικά συστατικά.

Επίλεξε σαμπουάν που να ανταποκρίνονται στο τύπο της τρίχας σου και μετά στόχευσε στο αποτέλεσμα πχ σαμπουάν ενυδάτωσης, βαθύ καθαρισμού κλπ.

Ακολούθησε τον κανόνα των κομμωτηρίων 60/180. Τόσα είναι τα δευτερόλεπτα που πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου.Τα 180 δευτερόλεπτα φαντάσου είναι για τα πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά. Κάνε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και μην ξεπλένεις ποτέ με καυτό νερό όσο και να σου αρέσει.

Επόμενο βήμα είναι το conditioner και η μάσκα. Το conditioner μπορείς να το βάζεις σε κάθε λούσιμο. Η μάσκα εξαρτάται από την ποιότητα της τρίχας σου. Συνήθως είναι μια δυο φορές την εβδομάδα. Έχε υπομονή και άφησε τη μάσκα να δράσει. Μόνο αν έχεις χτενίσει τα μαλλιά πριν το λούσιμο βάλε αραιή χτένα στη διαδικασία της μάσκας.

Μετά ακολουθούν τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα μόνο αν έχεις σκοπό να βάλεις πιστολάκι ή πρέσα. Για extra styling θα βάλεις τα αντίστοιχα προϊόντα mousse,gel κτλ.

Όπως και στην skincare ρουτίνα έτσι και στα μαλλιά το κλείδωμα της απόλυτης λάμψης και ενυδάτωσης έρχεται με ένα λαδάκι που απλώνεται ιδανικά από τη μέση προς τις άκρες.

Αν θες να γίνεις πιο δημιουργική φτιάξε μόνη σου μια μάσκα μαλλιών με υλικά που έχεις σπίτι σου. Ιδανικά υλικά είναι το αβοκάντο,το γιαούρτι, το μέλι και το ελαιόλαδο.

Diy μάσκα μαλλιών για αναζωογόνηση

Μισό αβοκάντο
Κρόκος αυγού
Μια κουταλιά ελαιόλαδο

Τα ανακατεύεις και τα απλώνεις στα μαλλιά. Τυλίγεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και τα αφήνεις μισή ώρα!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash & Pexels

Mια ματιά ακόμη:

Το viral trend που θέλει να σχηματίζεις “ψεύτικα λακκάκια” στο πρόσωπο!