Ομορφιά

Tα σημάδια που σου δείχνουν ότι καταστράφηκε ο “επιδερμικός φραγμός”!

Είδες κοκκινίλες και μικρά εξανθήματα στο πρόσωπο από το πουθενά; Νιώθεις την επιδερμίδα σου να «τραβάει»; Δεν στρώνει το foundation και η κρέμα σου δεν απορροφάται;

Ακόμα χειρότερα ξεφλουδίζεις και εμφάνισες σημάδια ακμής; Όλα αυτές οι ενδείξεις μαρτυρούν κατεστραμμένο επιδερμικό φραγμό.

Με απλά λόγια το δέρμα σου έχει χάσει την υγρασία του και έχει γίνει επιρρεπές στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Γιατί την πάτησες;

Η υπερβολική χρήση καλλυντικών που είτε δε σου ταίριαξαν είτε συνδυάστηκαν λανθασμένα. Η εφαρμογή έντονων δραστικών και η ανεπαρκής ενυδάτωση όπως και η παράλειψη αντηλιακού είναι μερικές από τις βασικές αιτίες που «πληγώθηκε» ο επιδερμικός φραγμός.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν από τα πρώτα trends στο tiktok για το 2024.

Τί είναι όμως ο επιδερμικός φραγμός;

Είναι ένας μανδύας, ένα φίλτρο, ένα πέπλο υγρασίας που αποτελείται από λιπαρά οξέα,κεραμίδια και λιπίδια. Είναι το πρώτο στρώμα άμυνας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες.

Προστατεύει το δέρμα σου από τη ρύπανση, τον ήλιο ακόμα και από το στρες.

Τί μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις την όλη ζημιά;

Αρχικά, αν υπάρχει η επιλογή, μια επίσκεψη σε ένα δερματολόγο θα σου λύσει όλες τις απορίες και θα σε βοηθήσει να χτίσεις τη σωστή skincare ρουτίνα.

Όπως και να έχει πρέπει να σταματήσεις τα οξέα, τη ρετινόλη, που κάνουν απολέπιση και να απλοποιήσεις το skincare σου.

Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη όπως και τα κεραμίδια είναι ιδανικά. Ενισχυμένη ενυδάτωση με ορούς είναι ακόμη μια λύση.

Τέλος ακόμα και η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο. Κατανάλωσε ωμέγα λιπαρά οξέα και πιες μπόλικο νερό. Αν δεν σου αρέσουν τέτοιες τροφές πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις μια υγιή επιδερμίδα και να μπορούν τα προϊόντα στα οποία επενδύεις να σου χαρίζουν όλα αυτά που υπόσχονται.

Οπότε reset και πάμε τώρα στην άμεση αποκατάσταση.

Πηγή Φωτογραφιών: Unsplash & Pexels

Μια ματιά ακόμα: Hairstyles: Τα δυο ponytails που θέλουμε να αντιγράψουμε εδώ και τώρα!