Ομορφιά

Κάνε αυτό το τρικ στο λούσιμο και δεν θα ξανακιτρινίσει το ξανθό χρώμα σου

Αν θυμάσαι, πριν κάμποσο καιρό, είχαμε μιλήσει για το co-washing. Είναι ο εναλλακτικός τρόπος λουσίματος στο όνομα του οποίου ορκίζονται πολλές. Για να σου θυμίσουμε, με το co-washing βάζεις πρώτα κρέμα μαλλιών (conditioner ντε) σε στεγνά μαλλιά και μετά λούζεσαι με το σαμπουάν.

getty_rf_photo_of_woman_combing_hair

Αυτοί που ορκίζονται στο όνομά του εκθειάζουν το πόσο ενυδατωμένα και απαλά είναι τα μαλλιά τους. Τους συμβαίνει αυτό γιατί, όταν βρέχεται η τρίχα, γεμίζει με νερό και έτσι δεν μένει χώρος για να εισχωρήσει από το conditioner. Όταν το βάλεις σε στεγνά μαλλιά η τρίχα απορροφά περισσότερο και γεύεσαι μετά τα οφέλη. Τι σχέση έχει αυτό με τα ξανθά μαλλιά θα αναρωτιέσαι. Θα σου πούμε!

lousimo 1

Το χρώμα κιτρινίζει ή θαμπώνει επειδή τα λέπια της τρίχας ανοίγουν πολύ. Βάζοντας πρώτα conditioner στα μαλλιά σου, γεμίζεις τα κενά ανάμεσα στα λέπια της τρίχας και έτσι και δεν ανοίγουν πολύ και γεμίζουν με θρεπτικά συστατικά. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν επιτρέπουν στο χρώμα να φύγει ή να αλλοιωθεί και γι᾽αυτό καλή μας ξανθιά φίλη, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τον τρόπο που λούζεσαι. Εμείς το κάναμε. Δεν ήταν εύκολο. Ακόμα το συνηθίζουμε αλλά πιστεύουμε θα έχει αποτέλεσμα…

Διάβασε ακόμα:

Έχεις διεσταλμένους πόρους; Την πάτησες…

#BeachHairDontCare Λίγη έμπνευση για την παραλία!

Hey! Αυτές οι κρέμες μυρίζουν παραλία και ενυδατώνουν τέλεια!