Ομορφιά

Κεφάλαιο μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε τώρα που οι κανόνες υγιεινής έχουν αλλάξει

Τα χέρια σας τα πλένετε σχολαστικά αρκετές φορές την ημέρα. Τρίβετε πολύ και σωστά τις παλάμες αλλά και τα δάχτυλα σας ενώ έχετε κόψει τα νύχια, μιας και συγκεντρώνουν μικρόβια και βακτήρια. Επίσης, απλώνετε αντισηπτικό αλλά και ενυδατική κρέμα.

Επιτέλους βρήκατε χρόνο να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και να γυμναστείτε ενώ αφήσατε και τα μαλλιά σας στην ησυχία τους. Δεν χρησιμοποιείτε συσκευές θερμότητας ή προϊόντα styling. Οι ειδικοί βέβαια σας υπενθυμίζουν πως οι κανόνες υγιεινής έχουν αλλάξει και όσον αφορά στα μαλλιά. Και δείτε στη συνέχεια τι ακριβώς εννοούν.

Σωστός και βαθύς καθαρισμός της βούρτσας και της χτένας. Οι τρίχες που παραμένουν πάνω τους είναι πηγή μόλυνσης. Αυτό σημαίνει πως ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές. Απομακρύνετε τις τρίχες λοιπόν από χτένες και βούρτσες και κατόπιν τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες σαμπουάν.

Μην πιάνετε το πρόσωπο και τα μαλλιά σας. Τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και προστατεύουν τα μαλλιά. Σε περίπτωση που υπάρχουν λοιπόν μικρόβια στα χέρια σας μπορούν να μολύνουν και την τρίχα κάθε φορά που ακουμπάτε τα μαλλιά σας.

Μαζέψτε τα μαλλιά σας κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι. Αν έχετε κόψει αφέλειες καλό είναι να φοράτε ένα headband ενώ αν τα μαλλιά σας είναι μακριά πιάστε τα σε αλογοουρά ή πλεξούδα.

Αν δουλεύετε ακόμη που σημαίνει πως έρχεστε σε επαφή με αρκετό κόσμο καλό είναι να λούζετε τα μαλλιά σας συχνότερα απ’ ότι πριν. Τα περισσότερα σαμπουάν, σύμφωνα με τους ειδικούς, περιέχουν στη σύνθεση τους συστατικά που απομακρύνουν τη λιπαρότητα, τα υπολείμματα, τα μικρόβια και τους ιούς. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε προϊόν.

Ναι, η αλήθεια είναι πως οι beauty συνήθειες έχουν αλλάξει τώρα που όλοι μένουμε σπίτι και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστική όσον αφορά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Είναι για καλό όμως και μόνο αυτό κρατάμε.

Διαβάστε ακόμη:

Kim Kardashian: Το πεντάλεπτο contouring της έγινε viral -Δείτε το και εφαρμόστε το πριν την επόμενη video κλήση σας!

Να γιατί καταστρέφονται οι άκρες των μαλλιών σας -Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην ξανασυμβεί!