Ομορφιά

Λίγο πριν αποκτήσετε το καινούριο σας αντηλιακό δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συμβουλές μας δεν πάνε χαμένες και φοράτε αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα το αναφέρουμε μία ακόμη φορά βέβαια: Η ηλιακή ακτινοβολία είναι παρούσα ακόμη και μέσα στο χειμώνα. Και τις μέρες που βρέχει ή χιονίζει. Και τις μουντές όπου ο ήλιος είναι κρυμμένος. Εσείς πρέπει να απλώνετε το αντηλιακό σας κάθε πρωί λίγο πριν βγείτε από το σπίτι ώστε να προστατεύετε το δέρμα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν έχει σημασία αν η κρέμα ημέρας ή το φον ντε τεν σας περιέχει δείκτη προστασίας.

Τους κινδύνους τους γνωρίζετε δεν υπάρχει λόγος να τους επαναλάβουμε.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι ήδη ψάχνετε το νέο αντηλιακό που θα αγοράσετε ενόψει του καλοκαιριού εμείς και οι ειδικοί θα σας ζητήσουμε να προσέξετε 4 συγκεκριμένα πράγματα ώστε να αποκτήσετε το σωστό. 

Φυσικά Φίλτρα: Αυτό σημαίνει ότι η φόρμουλα που θα επιλέξετε πρέπει να περιέχει SPF που αποτελείται από τα μεταλλικά στοιχεία titanium bioxide και zonc oxide. Είναι τα μοναδικά που δεν επιτρέπουν στην ηλιακή ακτινοβολία να εισχωρήσει στην επιδερμίδα. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι θα είστε απόλυτα προστατευμένες. Προσοχή λοιπόν στη συσκευασία του αντηλιακού σας. Θα πρέπει να αναγράφει ότι τα περιέχει στη σύνθεση του.

Αδιάβροχο: Για να είστε σίγουρες όσες φορές κι αν βουτήξετε στη θάλασσα. Παραμένει στη θέση και δεν θέλει ανανέωση κάθε φορά που βγαίνετε. Φυσικά αν μείνετε όλη μέρα στην παραλία θα πρέπει να απλώσετε σε πρόσωπο και σώμα τουλάχιστον 2-3 φορές.

Ευρέως Φάσματος: Πρόκειται για τα αντηλιακά που προστατεύουν το δέρμα τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB ακτίνες. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε το σωστό κοιτώντας στη συσκευασία ή ρωτώντας τον δερματολόγο ή facialist.

Oil Free: Είναι το πλέον κατάλληλο για όσες από εσάς έχετε λιπαρή επιδερμίδα ή με τάση ακμής. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν περιέχουν λιπαρή σύνθεση και γι’ αυτό δεν κλείνουν τους πόρους δημιουργώντας προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγαλύτερες τάσεις της επόμενης σεζόν είναι αφιερωμένες στα 80’s: Big hair και χρωματιστό μακιγιάζ!

Tα ωραιότερα nail art looks της εβομάδας