News & Trends
Η Kim Kardashian απλώνει αντηλιακό χωρίς να χαλάσει το make up και αποκαλύπτει τον τρόπο!
Μόδα
H Φαίη μας υιοθετεί την τάση που θα φορεθεί περισσότερο από ποτέ στις βραδινές μας εξόδους το Καλοκαίρι
Υγεία-Ευεξία
Οι απαντήσεις σε 4+1 SOS ερωτήσεις για τις κρίσεις πανικού!
Διατροφή
Μουρουνέλαιο: Ασπίδα προστασίας
Home / Ομορφιά / Love Your Body / Θεανώ Μπέλλα: Απαντά στις 6 πιο σημαντικές απορίες σας για την κυτταρίτιδα

Θεανώ Μπέλλα: Απαντά στις 6 πιο σημαντικές απορίες σας για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι το εφέ που δεν θέλετε να έχετε στο δέρμα. Θέλετε να εξαφανιστεί ως για μαγείας αλλά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Για να λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως πρέπει προηγουμένως να μάθετε του λόγους εμφάνισης του έτσι ώστε να το χτυπήσετε στη ρίζα. Εμείς γνωρίζουμε τις 10 πιο σημαντικές απορίες σας και η αγαπημένη μας αισθητικό Θεανώ Μπέλλα έχει τις απαντήσεις. 

Μπορούμε μόνοι μας στο σπίτι να κάνουμε σωστό λεμφικό μασάζ;

Με μερικές απλές γνώσεις ναι. Οι τρεις κυριότερες γνώσεις είναι ότι όλες οι κινήσεις πρέπει πάντα να κατευθύνονται προς τον θωρακικό πόρο (προς την κοιλιά), ότι η πίεση τού μασάζ πρέπει να είναι ήπια (ποτέ δυνατή), και ότι  αρχίζουμε πάντοτε από ψηλά (δηλ από την κοιλιά) και σταδιακά πηγαίνουμε προς τα άκρα.

Για ποιόν λόγο πρέπει να αρχίζουμε το μασάζ από την κοιλιά που δεν έχει σχέση με την περιοχή τής κυτταρίτιδας;

Ο λόγος είναι ότι πρέπει πρώτα οπωσδήποτε να απελευθερώνονται οι κεντρικές περιοχές (κοιλιά, άνω μηροί)  ΠΡΙΝ γίνει μασσάζ στις χαμηλότερες.  Αν αυτό δεν γίνει, τότε τα λεμφικά υγρά από τις χαμηλές περιοχές δεν ρέουν εύκολα προς την κοιλιά και προς τον θωρακικό πόρο, οπότε συσσωρεύονται χαμηλά και προκαλούν οιδήματα (πρηξίματα χωρίς πόνο).

Μήπως πρέπει πάντοτε να απευθυνόμαστε σε ειδικό για σωστό λεμφικό μασάζ;

Πράγματι, το σωστό λεμφικό μασσάζ δεν είναι απλή υπόθεση. Το λεμφικό μασάζ απαιτεί εκπαίδευση, εμπειρία χεριών, σωστή πίεση, και σωστή κατεύθυνση κινήσεων.  Όμως, με τις 3 παραπάνω απλές γνώσεις μπορεί να γίνει αρκετά σωστό λεμφικό μασάζ και στο σπίτι.

Τι περιέχουν τα καλλυντικά κυτταρίτιδας;

Τα καλά καλλυντικά κυτταρίτιδας περιέχουν 2 είδη δραστικών ουσιών, λιπολυτικές ουσίες και λεμφοδιεγερτικές ουσίες, με έμφαση στις δεύτερες. Οι λιπολυτικές ουσίες διασπούν τα λίπος των λιποκυττάρων, ενώ οι λεμφοδιεγερτικές ουσίες διεγείρουν την λεμφική απορροή και απομακρύνουν τα περιττά συστατικά που προκύπτουν από την αποικοδόμηση (λιπόλυση). Μόνον ο συνδυασμός λιπολυτικών και  λεμφοδιεγερτικών ουσιών οδηγεί στην πραγματική μείωση τής κυτταρίτιδας. Δραστικές ουσίες (και των 2 κατηγοριών) για την κυτταρίτιδα είναι ορισμένα συστατικά  Εργαστηρίων (όχι μόνο με  βάση την καφεΐνη), επίσης  εκχυλίσματα βοτάνων και ορισμένα αιθέρια έλαια (δενδρολίβανου, μέντας, φασκόμηλου, γερανίου κ.ά.) που επιτείνουν την λεμφική απορροή και δρουν συσφικτικά.  Επίσης βιταμίνες, κυρίως Α και Ε, που επαναφέρουν την φυσιολογική Αρχιτεκτονική τού δέρματος. Η καλύτερη μορφή καλλυντικού είναι βέβαια ελαφρύ Ζελέ που δεν αφήνει λιπαρότητα.

Πώς εφαρμόζονται σωστά τα καλλυντικά κυτταρίτιδας;

 
Απλώνονται στην εκάστοτε περιοχή με μικρές κυκλικές κινήσεις, οι οποίες έχουν κατεύθυνση πάντα προς τον θωρακικό πόρο, δηλ χονδρικά προς την άνω κοιλιά. Αρχίζουμε πάντα από ψηλά, δηλ από την κοιλιά, όπου γίνονται κυκλικές κινήσεις πέριξ τού ομφαλού. Αυτό είναι απαραίτητο για να ελευθερωθεί η λεμφική ροή προς τον θωρακικό πόρο.  Κατόπιν πηγαίνουμε στους γλουτούς και μηρούς, κάνοντας απαλό μασάζ με κατεύθυνση προς τα επάνω (προς την κοιλιά).  Κατόπιν γίνεται μασσάζ στις γάμπες. Και τελικά γίνεται κυκλικό μασσάζ στα χέρια, αρχίζοντας πάντα από ψηλά.  Μόνον με αυτήν την σειρά έχουν αποτέλεσμα τα καλλυντικά κυτταρίτιδας.

Ποιες εξειδικευμένες μέθοδοι Αισθητικής θεωρούνται πιο αποτελεσματικές για την κυτταρίτιδα;
Παρότι έχει αναπτυχθεί ολόκληρη γκάμα αισθητικών μεθόδων, η πιο αποτελεσματική μέθοδος παραμένει το λεμφικό μασάζ, που γίνεται είτε στο νερό με ειδικούς εκτοξευτήρες (SPA), είτε με μηχανήματα, είτε με τα χέρια.  Όταν το λεμφικό μασάζ γίνεται με τα χέρια και συνδυάζεται με ειδικό peeling σώματος, τότε το αποτέλεσμα είναι δραστικό. Διότι το μεν λεμφικό μασάζ βοηθά στην απορροή τής λέμφου, ενώ συγχρόνως το peeling επαναφέρει το δέρμα γρήγορα στην φυσιολογική του υφή.

Διαβάστε ακόμη:

Μάσκες ύπνου: Δείτε τις 10 καλύτερες και ξυπνήστε με την πιο δροσερή επιδερμίδα ever!

Λερώσατε τα χέρια σας από το self tanning; Δείτε πως θα τα καθαρίσετε!

×