Μακιγιάζ
Maximalist make up: Το look που θα υιοθετήσετε όταν βγείτε από το σπίτι
Άσκηση
Ονειρεύεσαι sexy κοιλιακούς; 5 λεπτά αρκούν για να τους αποκτήσεις και μάλιστα χωρίς στρώμα γυμναστικής!
DIY
Φτάνει πια με το messy bun- Δείτε τα χτενίσματα που μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα στο σπίτι
Ιδέες Διακόσμησης
Τέλεια tips για να φτιάξετε την ωραιότερη παιδική ντουλάπα!
Home / Ομορφιά / Μακιγιάζ / Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να δοκιμάσετε το φον ντε τεν

Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να δοκιμάσετε το φον ντε τεν

Η σωστή απόχρωση φον ντε τεν είναι ένα μεγάλο δράμα της ζωής μας. Όσο κι αν προσπαθούμε τις περισσότερες φορές βρισκόμαστε με έναν τόνο πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό στο νεσεσέρ μας. Και μετά προσπαθούμε να το σώσουμε με την πούδρα. Ή αγοράζουμε άλλο ένα που θα το αναμείξουμε με το πρώτο ώστε να δημιουργήσουμε τη σωστή απόχρωση. Δεν γίνεται δουλίτσα έτσι όμως.

Οι make up artists κατά καιρός μας συμβουλεύουν αλλά αυτοί μάλλον έχουν το χάρισμα ή 1 εκατομμύριο φον ντε τεν στο βαλιτσάκι του Sport Billy που κουβαλάνε μαζί τους καθημερινά οπότε την βρίσκουν τη λύση τους. Να επιστρέψουμε όμως σε εμάς που ούτε βαλιτσάκι δεν έχουμε ούτε φυσικά την δυνατότητα να έχουμε όλη τη χρωματική γκάμα του αγαπημένου μας brand. 

Ένα και μόνο φον ντε τεν θέλουμε που να μην δημιουργεί μάσκα και να προσπαθούμε να το διορθώσουμε στο αυτοκίνητο ή στο ασανσέρ.

Σε ποιο ακριβώς σημείο πρέπει να δοκιμάσουμε το φον ντε τεν πριν το φέρουμε σπίτι αν όχι στη φυσική γραμμή μεταξύ προσώπου και λαιμού; Οι ειδικοί αποφάσισαν και μας λένε: Στα ζυγωματικά. Ναι! Εκεί που απλώνουμε το blush. Εκεί που κάνουμε contouring. Σ’ αυτά τα ζυγωματικά. Τα γνωστά.

fonche

Και ο λόγος είναι ότι έχoυν την πιο ουδέτερη απόχρωση από οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου. Το περίγραμμα όπως μας λένε οι ειδικοί είναι πιο σκούρο, ενώ το κέντρο του προσώπου πιο ανοιχτόχρωμο και όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ηλιακή ακτινοβολία και το κατά πόσο ένα σημείο είναι πιο εκτεθειμένο σε αυτή.

Τα ζυγωματικά επειδή είναι πιο ψηλά και ελαφρώς κρυμμένα δεν είναι ούτε ανοιχτά ούτε σκούρα. Έχουν δηλαδή την “καθαρή” απόχρωση της επιδερμίδας μας. 

Οπότε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε το αγαπημένο μας beauty store για να επιλέξουμε το νέο μας φον ντε τεν το μόνο που πρέπει να φροντίσουμε είναι να μην φοράμε blush.

Διαβάστε ακόμη:

 Αυτή είναι η make up collection της σεζόν που μας ξετρέλανε!

Τα ωραιότερα και πιο chic hair accessories της σεζόν

×