Μόδα
H Julie Sarinana μας δείχνει 4 τρόπους για να φορέσουμε το πουκάμισό μας αυτό το Καλοκαίρι
Ζώδια
Τα ζώδια σήμερα: “Υδροχόε, μην αφήσεις ευκαιρίες να χαθούν”
News & Trends
Dior Cruise 2022: Μάθαμε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για το μακιγιάζ των μοντέλων!
Μαμά-Παιδί
Τα αγαπημένα μας βιβλία για σήμερα: “Τα όμορφα τοπία της κόλασης” και “Να είσαι ο εαυτός σου!”
Home / Ομορφιά / Μακιγιάζ / Έχουν τα κραγιόν ημερομηνία λήξης; Οι ειδικοί απαντούν!

Έχουν τα κραγιόν ημερομηνία λήξης; Οι ειδικοί απαντούν!

Είναι και κάποιες απορίες που έχετε χρόνια και ποτέ δεν έχετε εκφράσει και κατά συνέπεια δεν σας έχουν λυθεί. Μία από αυτές αφορά τα κραγιόν. Έχουν άραγε ημερομηνία λήξης; Πρέπει να τα πετάξετε όταν ξηραίνονται λιγάκι και αποκτούν αυτή τη μικρή κρούστα; Οι ειδικοί δίνουν όλες τις απαντήσεις ώστε να ξέρετε από εδώ και στο εξής τι πρέπει να κάνετε.

Όπως ακριβώς και τα τρόφιμα λοιπόν έτσι και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα αναγράφεται στη συσκευασία. Όπoυ δείτε το γράμμα Μ που σημαίνει month, δηλαδή μήνας και μια χρονολογία δίπλα είναι ο χρόνος ακριβώς που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από τη στιγμή που το αγοράζετε και το ανοίγετε. Αν δηλαδή αναγράφεται Μ12 μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 12 μήνες.

lippp

Καλό είναι μόλις περάσει η ημερομηνία να μην το εφαρμόζετε πλέον. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα σας δημιουργήσει αλλεργίες ή ερεθισμούς.

Επειδή όμως τα χείλη από τη φύση τους είναι μια ευαίσθητη περιοχή καλό είναι να προσέχετε λιγάκι παραπάνω. Άλλωστε για ένα κραγιόν πρόκειται και αν είναι το αγαπημένο σας το πιθανότερο είναι σε λίγο καιρό να το τελειώσετε. Αν το φοράτε καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλύτερα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για εσάς που δεν προλαβαίνετε να ξεβαφτείτε

Οι celebrity make up artists αλλάζουν τους κανόνες του μακιγιάζ κι εσείς πρέπει να τους ακολουθήσετε

×