Ομορφιά

Mανδελικό οξύ: Το skincare trend, για απολέπιση και αντιγήρανση στην επιδερμίδα!

mandeliko oxi

Αναζητώντας διαρκώς εξειδικευμένα συστατικά με στοχευμένη δράση στην περιποίηση της επιδερμίδας μου, βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα στον δερματολόγο μου για συζήτηση, και μου πρότεινε να κάνω μανδελικό peeling, με σκοπό να δώσω φως στην επιδερμίδα μου.

Με ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα επιφανειακό χημικό πίλινγκ, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και τους πιο ευαίσθητους.

Και όντως έδιωξε τη θαμπάδα από το πρόσωπό μου, και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Θεωρώ χρήσιμο λοιπόν να σας δώσω όλες τις πληροφορίες σχετικά με το μανδελικό οξύ, που είναι ένα hot συστατικό και πρώτο στις skincare τάσεις του 2023, και βρίσκεται ως συστατικό σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς όπως toners και ορούς.

Το μανδελικό οξύ δεν είναι σε καμία περίπτωση νέο συστατικό, αλλά λίγες μάρκες το χρησιμοποιούσαν στο έπακρο — μέχρι τώρα.

Αυτό που κάνει αυτό το άλφα-υδροξυ οξύ (AHA) τόσο ιδιαίτερο είναι ότι είναι μεγαλύτερο σε μοριακό μέγεθος και βάρος από πολλά αντίστοιχά του, όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, τα οποία διεισδύουν βαθύτερα και πιο γρήγορα στο δέρμα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος, χωρίς να προκαλέσει ερεθισμό.

Προέρχεται από πικραμύγδαλα και έχει γίνει δημοφιλές στην περιποίηση της επιδερμίδας, λόγω της ικανότητάς του να απολεπίζει το δέρμα και να βελτιώνει τη συνολική υφή αλλά και τον τόνο του.

Πάμε να δούμε όμως και πιο αναλυτικά τα οφέλη του μανδελικού οξέως:

#Απολέπιση:

Είναι ένα απαλό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, για πιο φωτεινή και λεία επιδερμίδα.

#Αντιγήρανση:

Βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

#Θεραπεία ακμής:

Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μειώνει την πιθανότητα ακμής στο δέρμα.

#Υπερμελάγχρωση:

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης υπερμελάγχρωσης, όπως σκούρες κηλίδες ή ανομοιόμορφο τόνο.

#Ευαίσθητο δέρμα:

Είναι λιγότερο ερεθιστικό, σε σχέση με τα υπόλοιπα (AHA) και πιο κατάλληλο για ευαίσθητους τύπους δέρματος.

Συνιστάται η χρήση αντηλιακού όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε AHA καθώς μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Mια ματιά ακόμα:

Summer mani: 2+1 trends στα νύχια που θυμίζουν καλοκαίρι!