Ομορφιά

Medical Grade Skincare: Όταν η φροντίδα της επιδερμίδας συναντά την επιστήμη!

Aφορμή για ψάξω το θέμα στάθηκε αρχικά το hashtag #MedicalGradeSkincare που έχει πάνω από 7,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και είδα σε ένα γρήγορο σκρολάρισμα!

Εννοείται πως μπαίνω στη διαδικασία να ψάξω λίγο καλύτερα τα top trending στο χώρο της ομορφιάς για να σας έχω πάντα updated κορίτσια μου! Έπειτα το ότι με μεγάλη χαρά ξεκίνησα κάποιες θεραπείες προσώπου στο ιατρείο της πλαστικού χειρουργού Βίλλυς Ροδοπούλου για λάμψη αλλά και καταπολέμηση πανάδων και μου σύστησε να εφαρμόζω συνδυαστικά προϊόντα από τη νέα της skincare σειρά στοχευμένης δράσης! Δηλαδή που περιέχουν συστατικά ακριβώς για τις ανάγκες της επιδερμίδας μου για να δω άμεσα αποτέλεσμα!

DR.VILLY RODOPOULOU – CRYSTAL CLEAR FOAM CLEANSER ME ACTIVE OXYGEN 02

Και έτσι ουσιαστικά κατάλαβα περί τίνος πρόκειται το trend που κάνει χαμό και όχι άδικα, το να αναζητάς προϊόντα περιποίησης φτιαγμένα από skin gurus – δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς με πολλαπλά ενεργά συστατικά, στρατηγικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν τα αποτελέσματα που θα περιμένατε από έναν ιατρό.  Συνήθως αυτά λειτουργούν συνεργιστικά με τις θεραπείες σε μηχανήματα για παράδειγμα, για να έχεις το μέγιστο του αποτελέσματος.

SKIN CEUTICALS – C E FERULIC SERUM ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΦΕΡΟΥΛΙΚΟ ΟΞΥ & ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Έκανα έρευνα και βρήκα πως πίσω από σπουδαία brands ελληνικά και μη βρίσκεται ένα ολόκληρο επιτελείο που έχει βαθιά ιατρική γνώση για το δέρμα και ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται ο κάθε ασθενής για να λάμψει!

Έχω τονίσει αρκετές φορές στα κείμενά μου πως όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες δερματικές ανησυχίες όπως ακμή, έντονη λιπαρότητα, κηλίδες κτλ πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε ένα δερματολογικό ιατρείο και να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο θεραπείας. Επίσης να μάθουμε την “αγωγή” με συγκεκριμένα συστατικά που πρέπει έπειτα να ακολουθήσουμε, την εξατομικευμένη skincare routine μας δηλαδή.

SKOURAS MED – Protect & Hydrate Spf 30 

Έτσι ο επαγγελματίας θα μας πει πώς να χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα που έχει φτιάξει με αγάπη και μεράκι για το αντικείμενό του και που ξέρει ακριβώς πώς ανταποκρίνονται στο δέρμα!

Γνωρίζατε ας πούμε ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε λανθασμένα προϊόντα; Ναι, ορισμένα ενεργά συστατικά αλληλοεξουδετερώνονται! Ο επαγγελματίας θα διασφαλίσει ότι η ρουτίνα σας είναι αποτελεσματική. Είναι για τη νύχτα η συγκεκριμένα κρέμα; Μόνο για πρωί; Πριν ή μετά τον ορό μπαίνει; Λειτουργεί το Patchworking των προϊόντων σας; Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε ρετινόλη; Πρέπει να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα; Όλα εξαρτώνται από το δέρμα σας και ο ειδικός θα αποκαλύψει τα πάντα.

CERAVE – Facial Moisturising Lotion Spf50
Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Με Δείκτη Προστασίας Spf50

Επιπλέον, είχατε ποτέ στεγνά μάγουλα και λιπαρή μύτη; Ναι, ο επαγγελματίας θα σας δείξει πώς να κάνετε τα προϊόντα σας να λειτουργούν για το δέρμα σας και αυτό μπορεί να σημαίνει εφαρμογή προϊόντων μόνο σε ορισμένες περιοχές.

111SKIN – Rose Gold Brightening Facial Treatment Mask

Πάντα πρέπει να συνεργάζεστε με έναν επαγγελματία γιατί θα λάβετε πολύ περισσότερα από τα ισχυρά, δραστικά, σκληρά υβριδικά προϊόντα και θα έχετε μια πιο “ιατρική” προσέγγιση στην ομορφιά!

Μια ματιά ακόμα: Τα 3 must have gadget ομορφιάς που έχουν τρελάνει το διαδίκτυο!