Ομορφιά

Μermaid cut: Το απόλυτο καλοκαιρινό κούρεμα!

Είναι το ιδανικό κούρεμα για μακριά μαλλιά. Δίνει όγκο, έχει layers, δεν χάνεις το μήκος τους και είναι ένα σούπερ πρακτικό haircut για το καλοκαίρι!

Αυτή είναι η θεωρία πίσω από το viral “mermaid cut”, που εμφανίστηκε στο TikTok ως μια έξυπνη λύση για κοπέλες με σπαστά μαλλιά που θέλουν να κάνουν ανέμελους,φυσικούς κυματισμούς.

Ένα κούρεμα που θυμίζει τα μαλλιά της γοργόνας και φυσικά είναι trend γιατί όπως έχω ξαναγράψει αρκετές φορές η mermaid core αισθητική είναι τάση!

@fificheahairdresser 𝐌𝐞𝐫𝐦𝐚𝐢𝐝 𝐡𝐚𝐢𝐫 🧜‍♀️! 𝐎𝐮𝐫 𝐧𝐞𝐰 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐡𝐚𝐢𝐫𝐜𝐮𝐭 #fyp #haircut #hairsalon ♬ original sound – Benedetta Caretta

Η τεχνική κουρέματος κρύβεται στο όνομα. Όταν ακούτε τη λέξη “γοργόνα”, πιθανότατα σκέφτεστε ανέμελα κυματιστά μαλλιά, τα διάσημα mermaid waves που είναι και το χαρακτηριστικό χτένισμα της Beyoncé.

Το κούρεμα γοργόνας λοιπόν, είναι ένα χτένισμα που στοχεύει να αναδημιουργήσει τα αβίαστα, ανακατωμένα waves που συνδέονται με τις γοργόνες και θυμίζουν τα μαλλιά παραλίας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce)

Όπως κατάλαβες, το κόψιμο έχει να κάνει με τη δημιουργία όγκου και κίνησης χρησιμοποιώντας layers-επίπεδα που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Τα μαλλιά έχουν πιο μακριές φράντζες (wispy curtain bangs) και αγκαλιάζουν γλυκά το πλαίσιο του προσώπου.

Δείχνουν έτσι πιο πλούσια, αποκτούν όγκο, έχουν αέρα και κίνηση αναπαριστώντας τα κύματα της θάλασσας!

Πως σου φαίνονται; Θα τολμήσεις διαφορετικά μήκη στα μαλλιά; Ακόμα προλαβαίνεις πριν φύγεις για διακοπές!

Μια ματιά ακόμα:

Summer lip care: Τέλος στα αφυδατωμένα χείλη με αυτά τα tips