Ομορφιά

Νιασιναμίδη: Ο σύμμαχος σας κατά των σκούρων κηλίδων του προσώπου

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, η οποία έχει αξιοσημείωτα οφέλη για κάθε τύπο επιδερμίδας. Είτε παλεύετε με την αφυδατωμένη επιδερμίδα, είτε με τις σκούρες κηλίδες, είτε με το λιπαρό δέρμα, η νιασιναμίδη προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια λαμπερή, υγιή επιδερμίδα.

Ας δούμε τα οφέλη της:

1.Διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μια άτονη εμφάνιση με πολλά δερματικά προβλήματα, όπως θαμπάδα, ξεφλούδισμα, κλπ. Η νιασιναμίδη ενισχύει τη λειτουργία του φυσικού φραγμού του δέρματός σας, συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας και στην πρόληψη της απώλειας νερού από το δέρμα. Λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλους ενυδατικούς παράγοντες και κλειδώνει την υγρασία, αφήνοντας το δέρμα σας απαλό, ελαστικό και αναζωογονημένο όλη την ημέρα.

2.Μειώνει τις σκούρες κηλίδες

Η νιασιναμίδη στοχεύει στις σκούρες κηλίδες, ρυθμίζοντας την παραγωγή μελανίνης και προάγοντας τη λειτουργία των κυττάρων του δέρματός σας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της καταπραΰνουν την ερεθισμένη σας επιδερμίδα και μειώνουν την ερυθρότητα που σχετίζεται με την υπερμελάγχρωση. Όταν χρησιμοποιείται τακτικά, η νιασιναμίδη εξαφανίζει ορατά τι σκούρες κηλίδες, αφήνοντας το δέρμα σας πιο καθαρό, φωτεινό και ομοιόμορφο. Όταν η επιδερμίδα σας χρειάζεται έναν ισχυρό σύμμαχο για την αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων, χρησιμοποιήστε τη νέα σειρά περιποίησης Bright Reveal της L’Oréal Paris.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι εμπλουτισμένη με νιασιναμίδη και περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά προϊόντα κατά των σκούρων κηλίδων:

#Gel Καθαρισμού Προσώπου που διορθώνει ορατά την υπερμελάγχρωση, αποκαλύπτοντας έναν ορατά πιο καθαρό, φωτεινό και ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας.

#Ορό Προσώπου που απαλύνει όλους τους τύπους σκούρων κηλίδων, συμπεριλαμβανομένων των πανάδων από τον ήλιο και τη γήρανση.


#Κρέμα Προστασίας UV με SPF 50+ που προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης και την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων, φωτίζει την επιδερμίδα και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των σκούρων κηλίδων.

Η σειρά εμπλουτίζεται με την κρέμα ημέρας και το peeling προσώπου.

Η συνέπεια στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδα της επιδερμίδας σας, μπορεί σταδιακά να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Εάν οι σκούρες κηλίδες επιμένουν, συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο για να σας συστήσει μια εξειδικευμένη θεραπεία για το πρόσωπό σας.

3.Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος

Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους, εξάρσεις ακμής και λιπαρή επιδερμίδα. Η νιασιναμίδη ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης διευρυμένων πόρων, δίνοντας στο λιπαρό σας δέρμα μια ισορροπημένη εμφάνιση.

4.Δυνατότητα χρήσης σε όλα τα προϊόντα περιποίησης

Ένα από τα βασικά οφέλη της νιασιναμίδης είναι η ενσωμάτωσή της σε κρέμες, ορούς, peeling και καθαριστικά. Στις κρέμες χρησιμεύει ως ένα ισχυρό συστατικό, παρέχοντας ενυδάτωση ενώ αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματός σας, όπως η υπερβολική λιπαρότητα και η ανομοιόμορφη υφή.

5.Είναι συμβατή με άλλα συστατικά περιποίησης

Η νιασιναμίδη συνεργάζεται άψογα με πολλά άλλα ενεργά συστατικά, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά τους για ευεργετικά για την επιδερμίδα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση επιδερμίδας, ενώ σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά χαρίζει πρόσθετη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μια ολοκληρωμένη φροντίδα προσώπου, πρέπει να περιλαμβάνει τη νιασιναμίδη σε συνδυασμό με άλλα συστατικά περιποίησης.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Skinification: H νέα τάση στην ομορφιά μιλά για τη σπουδαιότητα της αυτοφροντίδας