Ομορφιά

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου -βίντεο!

Ναι, είναι μία διαδικασία που πρέπει να κάνεις αρκετά συχνά, οπότε θα πρέπει να βρεις αυτόν τον τρόπο που να είναι και αποτελεσματικός και εύκολος , σχετικά γρήγορος αλλά και οικονομικός.

Γίνεται όλα αυτά να συνδυαστούν σε μία μόνο κίνηση; Κι όμως! Και αυτό θα σου δείξουμε παρακάτω. Το μόνο που δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε είναι για τον χρόνο… γιατί αυτό εξαρτάται απόλυτα από το πόσα πινέλα έχεις (!).

Πάμε όμως πρώτα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Τα πινέλα συνιστούν την μεγαλύτερη πηγή μικροβίων και ακόμα και αν θεωρείς υπερβολή το καθημερινό τους πλύσιμο, άσε με να σου περιγράψω κάτι. Σκέψου τη μία ημέρα να έχεις ένα ενεργό σπυράκι, να περάσεις από πάνω του ένα πινέλο, να μείνει ένα μικρόβιο επάνω σε αυτό, να ξαναχρησιμοποιήσεις το πινέλο την επόμενη ημέρα και το μικρόβιο αυτό να πάει σε άλλο μέρος του προσώπου σου.

Ναι, μάλλον σου μαύρισε η ψυχή, αλλά ίσως είναι και ο μόνος λόγος που μπορεί να σε κινητοποιήσει να διατηρείς τα πινέλα σου απόλυτα καθαρά και το πρόσωπό σου φυσικά εντελώς προστατευμένο.

Έπειτα, ο χώρος που έχεις εκτεθειμένα τα πινέλα σου, το δωμάτιό σου για παράδειγμα, έχει αρκετή σκόνη, υγρασία και αν αυτό το μέρος είναι το μπάνιο,  τότε σίγουρα και μικρόβια. Γι αυτό και προτείνεται τα πινέλα να μένουν σε ένα κλειστό μέρος. Αν όχι, μάντεψε. Πρέπει να τα πλένεις κάθε μέρα!

Τέλος, σε περίπτωση που κάνεις κάθε μέρα διαφορετικό μακιγιάζ είτε στα μάτια είτε στο πρόσωπο, μην απορείς αν οι σκιές δεν έχουν ποτέ το χρώμα που βλέπεις στην παλέτα, μιας και αν το κάθε πινέλο έχει υπολείμματα από τη χθεσινή σκιά, τότε σίγουρα η απόδοση του χρώματος δεν θα είναι η σωστή.

Πώς καθαρίζω τα πινέλα του μακιγιάζ

Όλα αυτά για να σε πείσουμε να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία, δηλαδή να κάνεις το πλύσιμο των πινέλων σου, μία συνήθειά σου. Πώς όμως να το κάνεις;

Χρειάζεσαι μόνο τα πινέλα σου, λίγο νερό και μία μπάρα σαπουνιού, ιδανικά αντιμικροβιακού.

Δες το παρακάτω βίντεο με όλες τις λεπτομέρειες:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Faysbook.gr (@faysbookgr)

Τώρα, επειδή ίσως να ένιωσες μία μικρή πίεση και να θεωρείς το καθημερινό πλύσιμο μία αγγαρεία που δεν μπορείς με τίποτα να ανταπεξέλθεις, οι λύσεις είναι οι εξής:

  • Φρόντισε να έχεις διαφορετικά πινέλα για κάθε δουλειά, ώστε κάθε μέρα να χρησιμοποιείς και ένα καθαρό. Έτσι, στο τέλος της εβδομάδας, θα μπορείς να τα πλένεις όλα μαζί έχοντας γλιτώσει να κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα.
  • Χρησιμοποίησε το beauty blender σου για όλο το μακιγιάζ προσώπου, κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο να πλένεις όσο το βρέχεις, λίγο πριν την χρήση του.
  • Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα sprays καθαρισμού πινέλων που έχουν και αντιμικροβιακή δράση. Ανάμεσα στα μακιγιάζ σου, σου επιτρέπουμε να τα χρησιμοποιείς, όχι όμως για παραπάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Εγώ τα είπα και αμαρτία δεν έχω…

Μία ματιά ακόμα:

Λίφτινγκ ματιών: Η «μυστική» κίνηση μακιγιάζ των 30” για να το πετύχεις -βίντεο!

Έτσι θα κρατήσεις το makeup σου άθικτο από τα γυαλιά ηλίου!

Bronzer: 4 εύκολοι τρόποι να το εφαρμόσεις