Ομορφιά

Πώς να εντάξεις τα λάδια στην skincare routine σου -Αναλυτικός οδηγός!

Ο καιρός αρχίζει να κρυώνει και οι απαιτήσεις για άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας αυξάνονται.

Έτσι οι πιο βαριές συνθέσεις προσφέρουν αυτό που ζητάς δηλαδή τη μέγιστη ενυδάτωση.

Εδώ μπαίνουν και τα έλαια ή αλλιώς το λάδι στη ρουτίνα σου. Έλαια φυτικά, βιολογικά από καρπούς και άνθη φυτών που εμπλουτίζονται με διάφορα ενεργά συστατικά και γίνονται ο απόλυτος σύμμαχος της ξηρής και όχι μόνο επιδερμίδας.

Τα λάδια δεν τρεντάρουν σήμερα αλλά είναι ένα πανάρχαιο,πασίγνωστο μυστικό ομορφιάς. Το κύριο πλεονέκτημα τους είναι ότι αφού το δέρμα μας παράγει φυσικά έλαια,τα φυτικά έρχονται να τα συμπληρώσουν δημιουργώντας ένα φράγμα που εγκλωβίζει τα ενεργά συστατικά και αυτά με τη σειρά τους διεισδύουν στο δέρμα.

Τα λάδια χωρίζονται ανάλογα με το τι σκοπό εξυπηρετούν σε ενυδατικά,αντιγηραντικά και καταπραϋντικά.

Προσοχή δε μιλάω για τα αιθέρια έλαια που δεν μπορούν να εφαρμοστούν απ´ευθείας στο δέρμα προς αποφυγή ερεθισμών αλλά για έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο, jojoba, άγριο τριαντάφυλλο κ.α.

Το βασικό είναι να βρεις το λάδι που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου.Μη το φοβηθείς αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα διότι υπάρχουν λάδια με τόσο χαμηλό μοριακό βάρος που γίνονται ρυθμιστές της λιπαρότητας και δε βαραίνουν την επιδερμίδα. Ιδανικό λάδι για λιπαρή επιδερμίδα είναι για παράδειγμα το άγριο τριαντάφυλλο.

Τώρα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα επωφελήσαι διπλά από ένα λάδι και μάλιστα σε περιπτώσεις πολύ ξηρής επιδερμίδας μπορείς να εφαρμόσεις δυο τρεις σταγόνες μέσα στην ενυδατική κρέμα σου.

Προτίμησε να εντάξεις το λάδι στη βραδινή σου ρουτίνα ενώ στα βήματα περιποίησης έρχεται τελευταίο βήμα για να κλειδώσει την ενυδάτωση.
Γίνεται έτσι το top coat της επιδερμίδας. Φυσικά και κάποια εμπλουτισμένα λάδια χρησιμοποιούνται και μόνα τους χωρίς ενυδατική.

Χρειάζεσαι μόνο μερικές σταγόνες που τις βάζεις αρχικά στο χέρι σου για να ζεστάνεις το έλαιο και η θερμότητα να απελευθερώσει τα ενεργά συστατικά.

Μετά με απαλές,ταμποναριστές κινήσεις και ελαφρύ μασάζ απλώνεις το λάδι στο πρόσωπο σου. Οι κινήσεις είναι πάντα από το κέντρο προς τα έξω και με ανοδική πορεία.

Και voilà κλειδώνεις όλη την ενυδάτωση και όλη τη λάμψη.

Φυσικά αυτή η προσθήκη στη ρουτίνα σου καλό είναι να γίνεται με μέτρο και με άξονα πάντα να βλέπεις φυσικά πως αντιδρά το δέρμα σου.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμη: Fall hair inspo: Βάλε αξεσουάρ και αναβάθμισε το hairstyle σου!